Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šafářová na Zlatém kanárovi bez Plekance! Obejít se bez něj bude muset i dál

Autor: Petr Žaloudek

Šla si s týmem pro Zlatého kanára, ale garde jí musela dělat parťačka Barbora Strýcová (32). Tomáš Plekanec totiž nechal svoji přítelkyni Lucii Šafářovou (31) při tenisovém večírku na holičkách.

Tradiční tenisová výroční anketa se vyhlašovala včera v Přerově a jejím vítězem se stal ženský tým, který Fed Cup ovládl pošesté v posledních osmi letech (mezi muži vládl Berdych , mezi ženami Kvitová ). V jeho řadách byla letos možná naposled i  Šafářová , která ohlásila, že v lednu na Australian Open ukončí kariéru.

Kdekdo čekal, že se v hledišti po jejím boku objeví Tomáš Plekanec , se kterým teď randí. Hokejová extraliga, kterou někdejší hráč Montrealu mydlí za Brno, má totiž reprezentační přestávku. A chyběl i ve včerejší sestavě prvoligového Kladna, jehož je hráčem a které podlehlo na ledě Benátek nad Jizerou. Jenže vedle Lucky se nakonec posadila Bára Strýcová .

Podle informací Blesku byla důvodem Tomášovy neúčasti týmová akce s Kometou. Šafářová pak na pódiu potvrdila, že se bez něj bude muset obejít i při rozlučce v Austrálii.

„Pleky má sezonu. A pro Rockyho tam je karanténa,“ posteskla si, že s ní nebude cestovat ani její věrný pejsek. Zároveň také Lucka nevyloučila ještě jednu poslední párty s fedcupovými kamarádkami. „Únorové utkání je ještě otevřené,“ prozradila, že by se mohla objevit v nominaci kapitána Pály na ostravský duel s Rumunskem (9. a 10. února).

Zleva Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Petr Pála.
Zleva Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Petr Pála.