Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tak slavila Plzeň! Limberský a spol. naskákali na experta Horvátha

Autor: iSport.cz, mck

Postup do jarní fáze Evropské ligy po velkém vítězství v Lize mistrů nad AS Řím (2:1) byl spouštěčem pro bujaré oslavy. Trio rozradostněných hráčů Viktorie Plzeň vyrušilo v přímém přenosu svého bývalého spoluhráče Pavla Horvátha, který zrovna plnil v pozápasovém programu stanice O2 TV Sport roli experta. V dobrém rozmaru byl také Pavel Vrba, který se na tiskové konferenci vrátil k momentu, jenž se odehrál při říjnovém zápasu Západočechů v italské metropoli. 

Ještě než se hráči plzeňské Viktorie odebrali slavit vítězství a s ním spojené pokračování v evropských pohárech do šatny, udělali si jednu mezizastávku. Konkrétně si to trio Roman Hubník , Milan Petržela a David Limberský namířilo k pultíku televizní stanice O2 TV Sport u autové čáry.

Hlavní terč oslav? Pavel Horváth , který s veterány v plzeňské sestavě oslavil řadu úspěchů přímo na hřišti. „Jooo,“ křičela plzeňská tlupa, zatímco třiačtyřicetiletého Horvátha objímala. „To je neskutečný,“ reagoval sám bývalý záložník, který kromě Plzně oblékal dres pražské Sparty, Slavie či Sportingu Lisabon.

„Myslím si, že pohádka nekončí. Plzeň je stabilizovaná, má dobré hráče. Kluci vědí, co mají hrát, což dnes na hřišti potvrdili,“ předpovídal Horváth následně další plzeňské úspěchy.

Plzeňská euforie! Limberský a spol. naskákali na Horvátha v přímém přenosu
Video se připravuje ...

Pokuta od italské policie

Spokojenost a radost ale nezůstala jen na straně hráčů. Středeční úspěch byl velkým vítězstvím také pro kouče červenomodrých Pavla Vrbu . Dobré rozpoložení prokázal na tiskové konferenci, když se vrátil v čase k letošnímu prvnímu utkání s AS Řím. Vytáhl kuriózní historku, ve které figurovala italská policie.

„Italským novinářům bych chtěl říct jednu věc - děkuji, že italská policie je tak důsledná. Dala nám pokutu 2000 eur za to, že jsme při zápase s Římem jezdili za jejich vozem,“ otevřel téma Vrba.

Celá situace podle něj bylo na výsost paradoxní. „Bylo to obdivuhodné, protože když jsme za nimi nechtěli jet, tak nás chtěli zavřít,“ usmíval se pětapadesátiletý trenér, který po postupu vysekl před vlastními fanoušky kotoul jako z partesu.

„Zjistili jsme, že jsme neměli povolení jezdit v určitých zónách, které jsou v Římě. A za to, že jsme jezdili za policií, jsme dostali pokutu. Když jsme chtěli couvat bez jejich souhlasu, chtěli řídiči sebrat řidičský průkaz,“ pokračoval Vrba.

Pokuta ale Plzeň při výdělku 772 miliónů korun za dosavadní působení v letošních evropských pohárech strašit nemusí…

Vrba vyslal vzkaz italským policistům: Děkuji, že jsme v Římě platili pokutu
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Plzeň – AS Řím 2:1. Fantastická Viktoria si zahraje evropské poháry i na jaře
Video se připravuje ...