Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Biatlonistka Davidová promluvila o příteli: Se kterou českou hvězdou dřív chodil?

Autor: zal

Říká se, že je pro biatlon novou Gábinou Koukalovou. Jak jde ale o muže, Markéta Davidová (21) má vkus spíše jako jiná česká opora – Veronika Vítková. Chodí totiž s jejím expřítelem. „Jó, svět je malej,“ směje se tomu »Makula«.

Z monstrózních novoměstských tribun jí bude v pátek při sprintu Světového poháru povzbuzovat řada známých. „Budu tady mít rodinu a tak,“ říká Markéta. Tedy i přítele Tomáše Pošepného? „Ano, bude mi tu fandit,“ potvrzuje sympatická biatlonistka, která svou známost představila už v květnu při vyhlášení Biatlonisty roku.

Právě tam mohla pozorné fanoušky trknout zajímavá spojitost se zkušenější parťačkou. Bývalý běžec na lyžích Tomáš Pošepný, který v rámci studia matfyzu sběhnul k počítačům, nebyl na této slavnostní akci nováčkem – ještě v roce 2015 zde doprovázel právě Vítkovou . „On je ajťák s duší sportovce,“ popisovala ho kdysi Veronika, která s ním randila šest let. Jenže nedlouho na to přišel rozchod a její srdce od té doby patří biatlonovému trenérovi Marku Lejskovi.

Markéta se tomu, že Tomáše vlastně tak trochu »zdědila«, zvesela směje. „V té době, kdy spolu chodili, jsem vůbec nevěděla, kdo to je,“ vzpomíná. Jak se tedy jejich cesty protnuly? „Potkali jsme se přes Jindru,“ zmiňuje Davidová trenéra Jindřicha Šikolu, který v minulosti vedl obě biatlonistky.

A z fleku by si mohl zařídit seznamovací agenturu, protože kdysi stál i na začátku vztahu Tomáše a Veroniky. „Uvolnilo se jedno místo na soustředění a trenér se znal s jeho tatínkem. Nabídnul mu tedy, zda nechce jet s námi. Tam jsme si padli do oka,“ vzpomínala před lety Vítková.

Pro ocenění Biatlonista roku si Veronika Vítková přišla s přítelem Tomášem Pošepným
Pro ocenění Biatlonista roku si Veronika Vítková přišla s přítelem Tomášem Pošepným

Témata:  biatlonstřelbamilenecvítkováVIPsportDavidová