Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bývalý Jágrův kouč to s návratem legendy na led vidí bledě: Tělu neporučíš!

Autor: ris

Nikdo nezná tělo Jaromíra Jágra (46) lépe, a tak jeho slova mají váhu. Někdejší osobní kouč nejlepšího hokejisty české historie Marián Jelínek (55) pro rádio Impuls naznačil to, co si ostatní jen potichu šeptají; kariéra slavné osmašedesátky je u konce.  

„Myslím si, že to jednou, dvakrát vyzkouší, ale na nějaký dlouhodobější, konstantní start už to podle mě nebude,“ konstatoval trenér, jenž vedle Jágra prožil jeho nejlepší hokejová léta.

Podle experta jsou vyhlídky legendární osmašedesátky na návrat mezi mantinely mizivé. Důvod? Stáří! „Když v tomhle věku vypadnete z koloběhu i třeba s lehkým zraněním, tak nemůžete trénovat. Tělo se nehojí tak, jako u mladých lidí. Tím pádem může i právě malé zranění rozhodnout o definitivním konci kariéry,“ řekl Jelínek.

Jágra učil víře a sebevědomí. Teď je ale před hvězdou překážka, kterou jen tak nezdolá. „Vůli, touhu i lásku k hokeji jednoznačně má. Motivace i hladovost po úspěchu tam je také, ale tělo nějakým způsobem stárne a tam už se mu dá dát jen těžko poručit,“ uzavřel odborník přes psychiku.

Marian Jelínek před lety dohlížel na přípravu Jágr Teamu
Marian Jelínek před lety dohlížel na přípravu Jágr Teamu