Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak dopadli napadení bojovníci MMA: Kdo zničil útočníka a kdo naopak trpěl?

Autor: tej

V poslední době obletěla svět zpráva o odvážné bojovnici UFC Polyaně Vianaové, která se bez sebemenších potíží dokázala vypořádat s útočníkem, který ji chtěl obrat o telefon. Není však z bojovníků MMA jediná, kdo podobnému incidentu musel čelit. Jen v prosinci jeden bývalý zápasník UFC zachránil ženu před znásilněním, dalšího pak v Brazílii zranil hozený granát.

Dvě rány a kop, následně škrcení. Tak popsala průběh své sebeobrany odvážná Polyana Vianaová, která se před týdnem ubránila zloději, který ji vyhrožoval zbraní a chtěl sebrat telefon. Nakonec on sám skončil od krve v nemocnici a následně ve vězení. Pro brazilskou krásku to navíc bylo už druhé přepadení v rodném státě. A po druhé se úspěšně ubránila.

Jen o týden dřív se podobně blýskl jiný MMA bojovník. Bosenský zápasník Denis Stojnič, který kdysi v UFC také působil, zachránil dívku před násilníkem. Na kameře v sarajevském klubu Dorian Gray si všiml, že osamocenou bezbrannou dívku někdo na parkovišti před klubem násilím zatáhl za auto a okamžitě se na místo rozběhl. Včas tak zabránil v lepším případě loupeži, v tom horším třeba znásilnění.

Ne všechny útoky však dopadnou dobře. Loňský Štědrý večer si rozhodně nebude v dobrém pamatovat brazilská hvězda UFC Alex Oliveira. Ten v rodném městečku Tres Rios, nedaleko Rio de Janeira, jel pro benzín, když si všiml hádky některých členů své rodiny s cizinci. Když zastavil auto, aby šel zjistit, co se děje, hodil někdo jeho směrem granát.

„Jeden chlápek přišel a dal mé sestřenici zbraň do obličeje, v té chvíli se strhla hromadná rvačka. Měli mačety, nože a granáty. Jeden z granátů pak hodili mým směrem a střepy z něj se mi zabodly do nohy a chodidla,“ popsal třicetiletý bojovník vskutku nepříjemný incident. Oliveira musel na operaci.

Ještě hůř na konci listopadu dopadla bojovnice UFC Rachael Ostovichová. Tu doma zmlátil manžel, který se věnuje boxu. Zmlátil ji dokonce tolik, že skončila v nemocnici se zlomenou očnicí a musela se podrobit operaci. Policie pak jejího manžela obvinila z pokusu o vraždu.

Takhle dopadla Rachael Ostovichová po napadení manželem
Takhle dopadla Rachael Ostovichová po napadení manželem