Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Výhry v Plzni zvedly náladu. Kayamba věnoval dres, Vrba vtipkoval o břichu

Autor: jon

Ve čtvrtek otočili bitvu s Dinamem Záhřeb (2:1), v neděli doma ve velkém stylu skolili Slavii (2:0). Není divu, že fotbalisté Viktorie Plzeň se vezou na vlně euforie. Podle toho vypadají i momenty po úspěšných zápasech. V neděli řídíl oslavy přímo v plzeňském kotli kapitán Roman Hubník, záložník Joel Kayamba zase věnoval dres malému fanouškovi. Pavel Vrba na konci tiskové konference po utkání s úsměvem reagoval na slova Milana Luhového, který se do západočeského kouče navezl v pořadu České televize Dohráno Plus.

Výhra 2:0, konec vypjatého ligového šlágru se Slavií. Hráči Viktorie Plzeň rozjeli klasické děkovací kolečko kolem tribun, nejvíc času pak trávili za bránou u domácího kotle. Roman Hubník se tentokrát na chvíli odtrhl od spoluhráčů a vběhl přímo na tribunu mezi skalní plzeňské fanoušky. Do megafonu předříkával vítězné chorály, pak se vrátil k hráčům a společně si užili děkovačku.

Kapitán Viktorie Plzeň Roman Hubník při oslavách výhry nad Slavií
Kapitán Viktorie Plzeň Roman Hubník při oslavách výhry nad Slavií

V Plzni je stále populárnější Joel Kayamba. Zimní posila se uvedla parádními výkony, technicky mimořádně zdatný záložník vydatně větral i obranu Slavie. Také on zašel mezi fanoušky a vybral si jednoho z mladších západočeských příznivců. Neváhal rozepnout bundu, sundal dres a věnoval ho právě nadšenému klučinovi. Kayamba si tak dál získává popularitu u náročných fans, kteří už s Plzní zažili spousty úspěchů.

Spokojený byl po druhé cenné výhře i trenér Viktorie Pavel Vrba. Stejně jako po čtvrtečním úspěchu s Dinamem Záhřeb nechyběl u závěrečné děkovačky a vychutnával si ovace spokojených fanoušků. Po zápase mluvil v dobré náladě i na tiskové konferenci, kde chválil svůj tým za vynikající výkon a důležité tři body.

Vrba po vyhraném šlágru: Ve vápně jsme byli důraznější. Teď jsme Slavii na dostřel
Video se připravuje ...

Ve chvíli, kdy na plzeňském stadionu opouštěl tiskové středisko, ještě v odlehčeném tónu zareagoval na slova Milana Luhového z minulého týdne. Ten ho nevybíravě kritizoval. "Nechci, aby to znělo urážlivě, ale když se dneska podíváte na Vrbu, tak ho vidíte zarostlého, neupraveného, s dvojitou bradou a břichem venku. Když přijde na tiskovou konferenci a ještě naštvaný, připadá mi jako bača, kterému utekly kozy," pověděl Luhový v pořadu ČT Sport Dohráno Plus.

Vrba na kritickou poznámku odpověděl s úsměvem. "Mám dneska oblečení v pořádku?" ptal se novinářů, jestli vypadá dostatečně reprezentativně. "A podívejte se, já nejsu tak tlustý," rozesmál přítomné žurnalisty před svým odchodem.

To snad není možné, řval Chorý, když sudí mával ofsajd. Pak podruhé vybuchl radostí
Video se připravuje ...

Slavia v ofenzivě mlčela, Trpišovský kritiku Olayinky odmítá: Nebylo to o hroťákovi
Video se připravuje ...

Bořil: Rozhodl první gól, nedokázali jsme na něj odpovědět
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:0. Sešívaní vyhořeli, boj o titul se dramatizuje
Video se připravuje ...

PĚT momentů ligového víkendu: Plzeňská stíhací jízda a Barošův budíček
Video se připravuje ...