Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zlodějna! Vstupenky na Brazílii od překupníků za 6 tisíc. Svaz jim hrozí policií

Autor: Ondřej Michálek

Po vstupenkách se v oficiálním prodeji zaprášilo během čtyř hodin! Na fotbal Česko – Brazílie (26. března od 20:45 v Praze-Edenu) se přesto stovky lístků nabízí na internetu. Ovšem za násobně vyšší ceny.

Inzerátů jsou desítky a měly po pár hodinách stovky zhlédnutí. Původní ceny byly 990, 1990, 2490 a 3890 korun. Překupnická přirážka je značná. To, co stálo 1990 až 2490 korun, se nabízí zpravidla za ceny přes pět tisíc. Víme a zuříme…

„Fotbalová asociace České republiky registruje zmíněné nabídky vstupenek na internetových obchodech, jejichž cena převyšuje skutečnou hodnotu vstupenky, a zvažuje další právní kroky a možnost spolupráce s policií,“ reagoval mluvčí asociace Michal Jurman. 

„Stejně tak zvažujeme oslovení společností Aukro a Bazoš, na jejichž platformách se vstupenky nabízejí. Naší snahou v tomto směru je, aby zmíněné společnosti nabídky stáhly.“ Nejsou falešné? 

Dost nabídek jsou klasické tištěné vstupenky. Je zřejmé, že v některých případech půjde o ty, které překupníci získali díky možnosti přednostního prodeje od FAČR a nyní se snaží vydělat. „U takto nabízených vstupenek neexistuje žádná garance jejich pravosti, a tedy ani záruka, že se jejich majitelé dostanou na stadion,“ varoval Jurman.

Kšefty to může trochu zkomplikovat, ale ne zastavit. Lístky nejsou na jméno. Možnosti, jak prodejům zamezit, jsou mizivé. V mnoha případech jsou inzeráty »topované« – tzn. zadavatelé si za jejich uveřejnění na vysoké pozici dokonce připlatili. Má to zkrátka všechny rysy cíleného výdělečného obchodu

Oficiálně je přátelák mezi Českem a Brazílií vyprodán, překupníci ale mají lístků dost!Foto Koláž VIPsport

Šikovný záložník Willian Borges da Silva by v Edenu neměl chybět
Šikovný záložník Willian Borges da Silva by v Edenu neměl chybět