Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejhorší penalta v historii!? Útočník v Anglii nedokopl ani na malé vápno

Autor: roc

Mohl srovnat skóre, namísto toho si uřízl pořádnou ostudu. Kosovský útočník Bresant Celina ze Swansea zahrál během utkání na půdě West Bromwich nejhorší penaltu v kariéře. A dost možná i v historii celého fotbalu, domnívá se web deníku Daily Mail. Těsně předtím, než kopl do balonu, podklouzl. Výsledkem byla zoufalá střela. Míč nedoletěl ani na malé vápno, obránce jej následně odehrál do bezpečí.

Fotbalisté Swansea zajížděli v rámci 37. kola druhé nejvyšší anglické soutěže na půdu West Bromwiche, který bojuje o postup do Premier League. Utkání jim ale vůbec nevyšlo podle představ. Domácí favorit šel do vedení už v 19. minutě, když se prosadil zkušený záložník Chris Brunt. Zlomový moment ale přišel v závěru prvního poločasu.

Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Swensea, která tak dostala skvělou možnost srovnat skóre. Odpovědnost vzal na sebe útočník Bersant Celina, jenž si postavil míč na penaltový puntík. To, co předvedl, ale nemá obdoby.

Reprezentant Kosova, který prošel mládeží Manchesteru City, nezvládl rozběh a těsně před tím, než kopl do míče, lehce podklouzl. To zapříčinilo, že nedal balonu dostatečnou razanci a postaral se o jednu z nejhorších penalt v historii fotbalu. Podívejte se sami.

22letý forvard se následně dočkal výsměchu domácích fanoušků, kteří nemohli uvěřit tomu, co hráč soupeře předvedl. Stejné reakce pak zaznamenal i na sociálních sítích, kde video začalo kolovat. Baví se jím celý svět.

Pro Celinu byl tento smolný moment o to horší, že jeho tým po návratu ze šaten podruhé inkasoval a nakonec si odvezl trpkou prohru 0:3. Swansea přišla o možnost přiblížit se svým nejbližším konkurentům a nadále jí patří až patnáctá příčka.

Berhant Celina si uřízl pořádnou ostudu
Berhant Celina si uřízl pořádnou ostudu