Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

VIDEO jako důkaz! Zdravotní problémy Fotbalisty roku tajili tři dny. Proč?

Autor: vba

Do postele šel jako král českých fotbalistů, vzbudil se ovšem jako po nakládačce. Česká brankářská jednička Tomáš Vaclík (29) přijde kvůli zranění o šlágry s Anglií i Brazílií. Co přesně se stalo? 

Prapůvod Vaclíkových zdravotních trablů je jasný. Když se natahoval v domácím mači proti Slavii po kuriózní střele Krále, zle dopadl bokem na nohu dotírajícího Traorého a ještě před koncem prvního poločasu vystřídal.

Následující duel proti Realu Sociedad (Sevilla uspěla 5:2) podle očekávání vynechal, do odvety proti Slavii (sešívaní senzačně postoupili v prodloužení) ale nastoupil. Zdálo se, že z nejhoršího je venku!

Ale zdání klame. Že je něco špatně kamery odhalily v neděli, když se Tomáš rozcvičoval na ligový souboj s Espanyloem. Ve snaze robinzonádou lapit míč se jeho tělo najednou zkroutilo bolestí jak paragraf a bylo jasné, že český gólman chytat nebude. Byl to smutný a předčasný odchod ze scény.

Ostrá »Vaclošova« bolest se vysvětlila hned po příletu do Česka, kde se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí. Zjistilo se, že má rovnou natržený sval!

Podcenili snad v Seville zdravotní trable české jedničky? Nebo Tomáš bojoval jako lev, aby nepřišel o duely roku? „Zraněný jsem nebyl strašně dlouho. Snad dva nebo tři roky! A teď přijdu o zápasy proti Anglii ve Wembley a doma proti Brazílii, se kterou Česko tak dlouho nehrálo... O to víc mě to mrzí,“ smutní opora Sevilly.

VIDEO: Vaclík při rozcvičce na stadionu Espanyolu trpěl: