1. dubna 2019 • 13:50

Hokejový nároďák se bude vozit v autobuse za 8 milionů! Co je na palubě?

Autor: pv
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou kontroverzi vloni vyvolalo nové logo českého hokejového národního týmu. Vtipkovalo se, že zvolený lev připomíná znak výrobce kamionů a autobusů Scania. Hokejový svaz se nakonec rozhodl loga propojit, a pro reprezentanty sehnal luxusní autobus od tohoto švédského výrobce za 8 milionů korun.  



Minulý týden dva lidé pracovali čtyři dny na polepu nového autobusu, aby byl v barvách a s logy českého národního týmu. „Spotřebovalo se na to 83 m2 fólie. Myslím si, že se to povedlo,“ řekl deníku Sport Viktor Tamayo, koordinátor PR a komunikace Scania CZ/SK, který prozradil, jak vznikla spolupráce s hokejovým svazem.

Česká hokejová reprezentace se představila 1. dubna 2019 v Praze s autobusem oficiálního dopravce v barvách národního mužstva
Česká hokejová reprezentace se představila 1. dubna 2019 v Praze s autobusem oficiálního dopravce v barvách národního mužstva

„Dostali jsme od marketingové agentury BPA nabídku na spolupráci. S velkou radostí jsme ji přijali.“ Pro potřeby národního týmu byl vybrán autobus Scania Interlink HD14, který stojí skoro 8 milionů korun.

„Je to naše vlajková loď. Dlouhý je přes 14 metrů, pohání ho třináctilitrový šestiválec o výkonu 450 koní,“ uvedl Tamayo. Celkem se na palubu vejde 59 osob plus řidič a ještě je vedle něj sedadlo pro průvodce.

„Věříme, že výbava autobusu splní požadavky hokejistů. K dispozici budou mít dva monitory, DVD přehrávač, toaletu, lednici a samozřejmostí je klimatizace,“ dodal PR manažer. O pohodlí, ale i bezpečnost hokejistů bude postaráno. Za volantem bude vždy sedět některý ze školitelů řidičů. Tedy nejlepší řidiči společnosti Scania v regionu Střední Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud