Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Štramák Stramaccioni je v Praze jako doma. Vyhlíží další miliony od Sparty!

Autor: nem

Pořekadlo veselých mužů praví: „Mladý Ital v létě tančí a v zimě nepracuje.“ A na jaře? Zevluje v autě po pražských bulvárech! Tak jako exkouč fotbalové Sparty Andrea Stramaccioni (43).

Na Letné dodnes nevědí, jak uklidit spoušť, kterou tam za svými patami zanechal. V potu tváře se rvou aspoň o vítězství v domácím poháru, zatímco »Štramák«… Nechá se natáčet na video vysmátý ve voze vedle své rozkošné manželky Dalily za jízdy ulicemi matičky stověžaté. A ta kráska posílá nahrávky a snímky na sociální síť. Tu se rozněžnělá fotí pod rozkvetlým zlatým deštěm v Riegrových sadech, tu u Prašné brány.

Inu, pořád mají fešácký kvartýr kousek od hlavního nádraží. „Nám i dětem se v Praze líbí, jen počasí se střídá a je nejisté. Člověk někdy neví, co si má vzít na sebe,“ napsala k jednomu ze snímků signora Dalila.

Stramaccioni koučoval na Letné 281 dnů a už 397 dnů (od vyhazovu 6. března 2018) tam pobírá měsíční gáži 3,4 milionu korun jen tak za nic. Vzhledem k tomu, že má kontrakt do června, vyhlíží dalších 6,8 milionu na kontě. Z toho už se docela nechá vést dolce vita, jak říkají rodáci zpod Apenin sladkému životu.

A možná že mu ani trenérská řehole nechybí. Když před rokem jednal s Udine, řekl si nadrzo o dvouletou smlouvu bez ohledu na to, zda klub udrží v Serii A, nebo spadne do II. ligy. Vyběhli s ním jako se žhavým popelem, a tak dál lenoší střídavě v Římě a u Vltavy.

Stramaccioniho manželka Dalila si Prahu zamilovala
Stramaccioniho manželka Dalila si Prahu zamilovala