Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Slováci řeší Sagana: Je pohublý a nemá formu, trápí se kvůli rozchodu?!

Autor: bko

Aspoň jedno etapové vítězství dobyl naposledy v lednu v Austrálii, v oblíbených jarních cyklistických klasikách se zatím příliš neukázal. Slovensko řeší, co se děje s Peterem Saganem. Cyklistická superstar navíc  zhubla minimálně sedm kilo - doběhly ho problémy v osobním životě, nebo mění svůj celkový přístup k cyklistice?

Sagan letos zhubnul z 80 kilo na 73… „Všiml jsem si, že výrazně zhubnul. Zřejmě změnil způsob přípravy, a to se odrazilo i na jeho hmotnosti. Možná si myslí na útok na žlutý dres z Tour de France, s jeho předešlou postavou byl bez šance,“ zamýšlí se pro Nový Čas bývalý cyklista a rozhodčí Milan Dvorščík.

Slovenský cyklista Peter Sagan před startem závodu Kolem Vlámska
Slovenský cyklista Peter Sagan před startem závodu Kolem Vlámska

Sagan má neuvěřitelných šest vítězství v bodovací soutěži na Tour de France, na celkové vítězství ale nikdy pomýšlet nemohl. „Teď když zhubl, je to reálné. Ale musí se poradit s týmem, přece jen je to riziko,“ uvedl Dvorščík.

Za hubnutím ale může být i osobní trápení - vloni se totiž rozešel se svou ženou Katarínou a přišel tak i o každodenní kontakt se synem Marlonem, to muselo se závodníkovou psychikou pořádně zamávat!