Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

S Vampolou slavila postup Kladna i vdova po Rachůnkovi: Tohle je štěstí!

Autor: Patrik El-Talabáni

Chtěl skončit a být s rodinou. Jaromír Jágr (47) však Petra Vampolu (37) přemluvil, a ten i za podpory svých lásek nakonec slavil postup Kladna do extraligy.

Po loňské sezoně v Českých Budějovicích si »Vampy« řekl dost. „Byl jsem na 90 procent přesvědčený, že pokračovat nebudu a budu se věnovat rodině. Odloučení pro mě bylo těžké,“ přiznal loni v červnu.

Jenže » Džegr « byl neodbytný a parťáka ze zlatého MS v roce 2010 přemluvil, aby ještě rok pokračoval. „Napsal mi něco ve smyslu: Je škoda končit takto »mladý«, pojď ještě bojovat za Kladno. Budeme hrát spolu a zkusíme Rytíře dostat zpátky do extraligy,“ líčil.

A tahle pohádka se vyplnila. Rytíři nejvyšší soutěž vyválčili v pátek v Budějovicích po Jágrově čtyřgólovém koncertu. V neděli pak postup slavili před vlastními fanoušky (po prohře 1:2 s Chomutovem v prodl.). A Petrovi přišla po zápase k ledu pogratulovat celá rodinka, kvůli níž chtěl původně s hokejem seknout.

Petr Vampola se svojí úžasnou rodinkou; zleva Matěj, partnerka Kateřina, Anička a Katka.
Petr Vampola se svojí úžasnou rodinkou; zleva Matěj, partnerka Kateřina, Anička a Katka.

Vampolova partnerka a vdova po jeho kamarádovi Karlu Rachůnkovi (†32), který zemřel při leteckém neštěstí v Jaroslavli v roce 2011, dorazila na kladenský zimák se všemi třemi dětmi. S Petrem má Katka (39) malou Aničku (3) a za své si vzal i Karlovy ratolesti Matěje (11) s Kačkou (8).

Jednou se zviklat nechal, přidá kladenský sympaťák ještě sezonu v extralize? „Ani jsem nad tím neměl čas přemýšlet. Vždycky člověk musí vidět nějakou motivaci a mít cíl. Chci si to teď užít a vrátit to rodině, které patří dík a jíž se chci nyní věnovat,“ zopakoval.

Vampola o úspěchu s Kladnem: Měl jsem cíl, který se splnil. Budoucnost? Záleží na rodině
Video se připravuje ...