Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hektická noc hrdiny Bartošáka: Výhra nad Švédy, úprk domů a narození syna!

Autor: vba, kvč

Přijel, aby získal medaili. Jedno zlato se mu ale už vylíhlo doma! Brankářská jednička české hokejové reprezentace Patrik Bartošák (26) musel hned v noci po výhře 5:2 nad Švédskem opustit národní tým v Bratislavě a spěchat do Ostravy za partnerkou, která začala rodit. V sobotu dopoledne uvítali třinecký gólman a jeho přítelkyně na svět syna Damiana.

Jako správný gólman umí zcela vypnout a soustředit se jen na zápas. Ještěže tak! Běžného smrtelníka by totiž myšlenka na eminentní porod vyvedla z rovnováhy. Bartošák to však bral úplně v klidu. A to přesto, že jeho snoubenka Dominika má už dávno po termínu!

„Patrik ji nutí chodit do schodů, aby se to už narodilo,“ směje se zdroj Blesku z kabiny nároďáku. „Pokud se to nepovede do neděle, tak už porod vyvolají,“ dodal s tím, že právě konec víkendu by byl na porod ideální. Češi totiž mají volný den a do pondělního zápasu s Rusy by měla stejně naskočit posila ze zámoří Pavel Francouz (28).

Hokej ale musel jít stranou už v sobotu, kdy Česko nastoupí proti Norsku! „Vyšlo to na minuty. Patrik Bartošák odchytal druhé vítězství proti Švédům v řadě a v noci odjel do Ostravy, aby asistoval u příchodu Bartošáka juniora na svět," napsal na Twitter komentátor Robert Záruba.

Sám Bartošák to kolem třetí ráno na Instagramu glosoval vtipně. „Elektřina drží, ale voda praskla!" napsal k fotce z noční cesty autem mezi Bratislavou a Ostravou.

„Říkal jsem mu, ať hlavně nezmešká porod! Já jsem u toho svého byl, a tak vím, že je to něco krásného a v životě speciálního,“ udělil Bartošákovi otcovskou radu útočník Ondřej Palát , jemuž se dcera Adélka narodila teprve před půl rokem.

A Patrik skutečně nezmeškal a byl přítelkyni oporou při porodu prvorozeného syna. Tomu šťastný pár dal jméno Damian, a tatínek už se s ním stačil pochlubit na Instagramu.

Ve Vítkovické nemocnici v Ostravě přišel Damian na svět v 9:32 ráno. Má 51 centimetrů a vážil takřka tři a půl kilogramu.  „Byla to rychlá akce, ale my to věděli dopředu. Pokud by to narušilo zápas, tak by tady zůstal. Když to šlo mimo zápas, tak měl dovoleno odjet. Myslím, že jsme to zvládli bravurně. Náš masér Filip jel s ním, aby Patrik nemusel řídit. Vše proběhlo, jak mělo,“ popsal asistent trenéra Robert Reichel.

Otec Patrik si však svého potomka dnes dlouho neužije, neboť český tým má momentálně před nedělním příjezdem Pavla Francouze k dispozici jen dva gólmany. Večer od 20:15 čeká tým souboj s Norskem.

Malý syn hokejového brankáře Patrika Bartošáka DamianFoto Instagram

Patrik Bartošák se pochlubil synkem na InstagramuFoto Instagram Patrika Bartošáka

Patrik Bartošák už v noci spěchal domů, aby stihl porodFoto Instagram Patrika Bartošáka

Patrik Bartošák se pochlubil synkem na Instagramu
Patrik Bartošák se pochlubil synkem na Instagramu