Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Štěpánek je znovu českou jedničkou! A už zase hledá tričko se lvem, porve se o Davis Cup?

Autor: Petr Maňas

Musel si důkladně protřít oči, jestli vidí dobře! Radek Štěpánek (40) se ze stránek hráčské asociace ATP právě dozvěděl, že je aktuálně nejlepším českým tenistou. Přitom už rok a půl je ve sportovním důchodu…

Nedělají si z něj psinu, tohle je vážně realita. Když ATP monstrózně oznamovala první verzi žebříčku pro premiérový ročník ATP Cupu, který bude v lednu hostit Austrálie, český tým se krčil až na 35. místě. Trio elitních hráčů? Jednička Štěpánek , dvojka Berdych , trojka Veselý !

„Byl jsem zaskočenej, docela jsem čuměl,“ smál se Radek. Aby ne, když ostrý zápas hrál naposledy v lednu 2017! Pak podstoupil operaci bederní páteře, rehabilitace se vlekla a na konci roku oznámil konec. Vrátil se jen loni v říjnu kvůli rozlučkové exhibici v O2 areně. „No, asi budu muset zavolat Peťanovi a Všéťovi a vrhnout se do práce,“ připomenul své letité pomocníky Kordu se Všetíčkem .

Takhle teď vypadá žebříček nejlepších českých singlistů v oficiálním pořadí ATPFoto ATP Tour

Jak je tedy možné, že ke kuriózní situaci došlo? »Štěpec« je totiž oficiálně stále veden jako marod, a běží mu tudíž tzv. chráněný žebříček, díky němuž je 98. hráčem světa. Berdych je stovka, Veselý ještě pět příček za ním. Takže tenisový důchodce je českou jedničkou a má vést svoji zemi do boje v prestižní týmové soutěži! „Co se dá dělat, budu muset doma pohledat tričko se lvem,“ smál se Štěpánek.

Fanoušci by byli jenom rádi!

Zápasy Davis Cupu si Radek Štěpánek vždy náramně užíval
Zápasy Davis Cupu si Radek Štěpánek vždy náramně užíval