Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nadalův vyhrocený trénink v Paříži! V pohotovosti bylo jedenáct bodyguardů

Autor: Petr Maňas

Proč mu fandit, když to tady vyhrál už 11krát? Protože je unikát! Španělská legenda Rafael Nadal (32) je miláčkem francouzských fanoušků. Stačí si zaskočit na jeho trénink.

Kurt je obsypaný už hodinu předem, Španělka Muguruzaová nechápe, proč je na ni tak narváno. „Po tobě přijde Rafa,“ říká jí kouč a ona se rozesměje: „Tak to jo.“

Když pak za bouřlivých ovací její krajan vkráčí na antuku, plácnou si, Nadal zamává ječícím fanouškům, posune si lavičku a pak předlouho zápolí s tkaničkou pravé boty.

Konečně vběhne na kurt, ručník přehodí přes ruchový mikrofon, otočí si čapku kšiltem dozadu a tím končí i legrace. Je tu půlhodinová řež! Žádný odpočinek, žádné exhibiční údery, jen šílené rány na trenéra Moyu.

Diváci jsou u vytržení. Přestože v sousedících arénách se hrají ostré mače, oni upřednostňují trénink mistra Rafy... Půlhodinka uplyne, Nadal se obejme s příchozím Francouzem Monfilsem, chlápka ometajícího košťátkem lajny plácne přes ramena a začne kolotoč podpisů – tentokrát pravačkou, levačku má jen na tenis.

Před kurtem čekají další špalíry a Rafa s fixem v ruce jede naplno. Kolem něj utvoří neproniknutelný roj bodyguardi, kterých je hned jedenáct!

Ještě se divíte, proč je Nadal tak populární?

Paříž miluje Rafaela Nadala a Rafael Nadal miluje Paříž. Vidět je to na každém z jeho tréninků na Roland Garros
Paříž miluje Rafaela Nadala a Rafael Nadal miluje Paříž. Vidět je to na každém z jeho tréninků na Roland Garros