Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pobodaného syna Jágrova spoluhráče odpojili od přístrojů! Vrah je volný?!

Autor: rau

Vyšetřování vraždy manželky bývalého gólmana ruské hokejové reprezentace Maxima Sokolova (47) Iriny (†45) pokračuje, i když ne tak rychle, jak by si tamní detektivové přáli. Přestože se zdravotní stav klíčového svědka, Sokolovova pobodaného staršího bratra Maxima (18), zlepšil a lékaři ho odpojili od umělé plicní ventilace, stále není schopen plnohodnotného výslechu!

Policie proto stále pracuje s několika možnými variantami. Tou nejpravděpodobnější se jeví, že zabíjel gólmanův mladší syn Arsenij, jemuž vyšetřovatelé v sobotu prodloužili vazbu o dalších 72 hodin. Jeho výpověď údajně nepůsobily věrohodně. V úterý lhůta vypršela, a poněvadž přímé důkazy nejsou, podezřelý patnáctiletý junák je teď volný.

Jisté je to, že Arsenij v amoku napadl o tři roky staršího bratra, jemuž nožem způsobil kritická zranění v oblasti hrudníku a krku. Podle jeho výpovědi to byla odveta za vraždu milované maminky.

»Bráška« prý chtěl původně usmrtit i jeho, Arsenij se mu ale vysmýkl a utekl pro pomoc k sousedům. Když se s nimi do domu vrátil a v kuchyni viděl krvavou apokalypsu a v ní mrtvou maminku. Popadl nůž a na Maxima, který se podle jeho výpovědi pokusil spáchat sebevraždu, se vrhnul. To potvrzují také vyšetřovatelé, kteří zjistili, že bodné rány na těle Maxima způsobila jiná osoba.

Arsenij Sokolov je vyšetřován pro důkladnou vraždu maminky Iriny
Arsenij Sokolov je vyšetřován pro důkladnou vraždu maminky Iriny

Podle Arsenije chtěl jeho starší sourozenec spáchat na rodině rituální vraždu. Na tuto hypotézu ale vážně zraněný gólman petrohradského juniorského týmu ještě nedokáže odpovědět.

I když už je při vědomí, jeho stav je stále velmi vážný. Policie ho přesto poprvé vyslechla. Maxim komunikoval pomocí gest. Podle něho v domě během vraždy kromě matky a mladšího bratra nikdo další nebyl. Kdo zabíjel, a kdo ho napadl, si prý nepamatuje.

Právě špatný zdravotní stav osmnáctiletého hokejisty teď policii brání v další práci. Komunikace s ním je takřka nemožná a tak případ leží u ledu. Zatím. A hlavní podeřelý běhá na svobodě.