Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Voráčkova fotbalová benefice: Hokejky vydělávaly pro kluka Puka! Přijel i Pastrňák!

Autor: pet

Někteří běhali s elánem, jiní se do tempa dostávali pomaleji. Nakonec ale všechny hvězdy bavily diváky na charitativní akci Hokejky pro kluka Puka, kterou pořádá Jakub Voráček (29).

Na fotbalové hřiště v Mikulově přišli dobrou věc podpořit hokejisté Pastrňák, Nedvěd, Gudas, Mrázek, Pavelec, komentátor Bosák, herec Štáfek alias »Lavi« či kuchař Babica, který se na place vyšťavil tak, že ho museli ochladit kýblem studené vody.

Hlavní hvězdou byl ale »Voras«, jehož nadace věnuje výtěžek turnaje pacientům s roztroušenou sklerózou, kterou trpí i jeho sestra Petra.

I když jde hlavně o podporu pro nemocné, na place nikdo nic nevypustil, tím spíš sám Jakub, na kterého i spoluhráči se smíchem pořvávali, aby se taky občas zastavil.

„Samozřejmě chci vyhrávat, jsem totiž hodně soutěživý. Na výsledku však nezáleží a kluci alespoň vypotí pivo z minulého dne,“ culil se Voráček.

V průběhu charitativní akce nemohla chybět klasická autogramiáda, největšími hvězdami na ní byly Jakub Voráček (vpravo) s Davidem Pastrňákem
V průběhu charitativní akce nemohla chybět klasická autogramiáda, největšími hvězdami na ní byly Jakub Voráček (vpravo) s Davidem Pastrňákem

Voráček: Charita mě nezabije!

Z turnaje udělal pěknou tradici. Charitativní akce Nadace Jakuba Voráčka měla úspěch i počtvrté. „Snažíme se dělat s lidmi, kteří to myslí opravdu dobře, a ne s těmi, co se chtějí jen zviditelnit,“ tvrdí.

Když jste s akcí v roce 2016 začínal, čekal jste, že se tak rozroste a budou jezdit takové hvězdy?
„Netušil jsem, jaký to má potenciál. Pak se mi začalo dařit víc na ledě, jsem víc na očích. Děláme dobrou věc a je to každý rok lepší. Vážím si kluků, kteří vždy přijedou. Večer si pak dáme pár piv a zasmějeme se.“

Vy sám nadaci přispíváte za každý svůj kanadský bod částkou přes 22 tisíc korun… „Super, čím víc bodů, tím budu raději a bude víc korunek pro pacienty. Musím makat, aby se pomohlo co nejvíc lidem. Asi se o mně ví, že nemám nejmenší plat, a navíc mě to nezabije.“

Za chvíli vám zase začne příprava. Stihl jste si po MS odpočinout?
„Jo, měl jsem pár náročnějších zapíječek, ale to k létu patří.“ (smích)

Zapil jste i vašeho druhého syna Matěje. S partnerkou Markétou však na akci nedorazili, že?
„Já se tady nezastavím, tady je takový frmol… Sice by si tu mohli sednout, jenže já bych na ně stejně neměl čas.“