Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Maslák byl u porodu dcery: Teď budu mít víc strach. Proč neobvyklé jméno?

Autor: nit

Uprostřed závodní sezony se musí sprinter Pavel Maslák soustředit na trošku jiné věci. V neděli se mu narodila dceruška Mia a trojnásobný mistr světa na halové čtvrtce už doma vše připravuje, aby mohl manželku Nellu s miminkem přivítat. Porod si užil v přímém přenosu. „A byl to zážitek,“ usmívá se.

Další atletické dítě pochopitelně přišlo na svět v porodnici U Apolináře, kde se už dlouhá léta o miminka atletických hvězd stará porodník Antonín Pařízek.

„Byl jsem s Nellčou celou dobu, kromě příjmu, kdy jsem čtyřicet, padesát minut čekal na chodbě a nevěděl jsem, co se děje,“ vyprávěl Maslák. „Věřil jsem, že to všechno proběhne v pohodě. Nebyly žádné komplikace. Když přijel Tonda, píchl jí epidurál, takže se jí ulevilo, mohla i spát a měla dost síly na závěr.“

Maslák příjemné rodinné starosti kombinuje s atletickými povinnostmi. V sobotu závodil na mítinku v Kladně, dnes ráno byl trénovat na Julisce. Zatím je sice přihlášený na středeční mítink v Táboře, možná se ale bude věnovat rodině.

„Když půjde všechno dobře a Mia bude Mia, zítra by je měli pustit. Pak bych do Tábora nejel, protože bych si jel vyzvednout manželku s dítětem,“ líčí Maslák.

Doma už má na příjezd svých děvčat všechno připravené.

„Máme přebalovák, postýlku, hnízdo, mantinely kolem, houpátka. Samozřejmě kočárek, autosedačku,“ usmívá se Maslák. „Přibydou povinnosti, příjemné i nepříjemné, když bude dítě řvát. Akorát v tomhle se to změní. A budu mít víc strach.“

A proč dali s manželkou své dceři jméno Mia?

„My jsme nechtěli nic tradičního. Měli jsme několik možností, pak jsme je škrtali. Zbyly Mia a Ella. Nechali jsme Miu. Mia Maslák, MM…“ vysvětluje čtvrkař.

Pavel Maslák se stal otcem, s manželkou na svět přivedli dceru Miu Pavel Maslák se stal otcem, s manželkou na svět přivedli dceru MiuFoto Instagram.com/pavelmaslak