Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bývalý šéf Ferrari: Jak na tom je Schumacher? Náznaky nevěstí nic dobrého

Autor: tad

Od fatální nehody uplynulo více než pět let a otázka, jak na tom Michael Schumacher (50) doopravdy je, zůstává nezodpovězená. Náznaky od bývalého šéfa Ferrari fanouškům legendy radost neudělají.

Sedminásobný mistr světa v prosinci 2013 havaroval na lyžích a poškodil si mozek. »Schumi« se léčí v rodinném sídle a informace o jeho zdraví jsou přísně střežené. Jedním z mála vyvolených, kteří mají k Němci přístup, je Jean Todt (73).

Přátelství trpí

Nejnovější zprávy bývalého šéfa Ferrari a nynějšího prezidenta motoristické federace nejsou dobré. „Naše přátelství samozřejmě není takové, jaké bývalo. Teď už ani nemůžeme komunikovat tak, jako kdysi,“ řekl Todt.

Německý pilot si poranil mozek před pěti lety, od té doby o něm veřejnost téměř nic neví
Německý pilot si poranil mozek před pěti lety, od té doby o něm veřejnost téměř nic neví

O Schumachera se poctivě stará celá rodina v čele s manželkou Corinnou. „Mohu jen říci, že jeho rodina o něj pečuje dobře a Michael pokračuje v boji,“ dodal Todt, kterého se Schumacherem pojí dlouholetý blízký vztah.

Parťák měl pech

K Schumacherovi se nedostane jen tak někdo. Pokusil se o to například dlouholetý parťák z Ferrari Rubens Barichello, ale i on měl smůlu. „Zkoušel jsem to jednou, ale rodina odmítla. Řekli mi, že by to nic dobrého nepřineslo,“ přiznal někdejší kolega.