Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vdova po tragicky zesnulém Šuralovi (†28): Svého Pepíka má zase doma!

Autor: rau

Už čtyřiaosmdesát dnů uplynulo od tragické smrti fotbalového reprezentanta Josefa Šurala (†28), který v Turecku, kde hrál za tamní Alanyaspor, nepřežil těžkou dopravní nehodu. Jeho manželka Denisa s holčičkami Vanesou Alex a Melissou Denisou, však mají milovaného partnera a tatínka stále před očima.

A to doslova! Životní láska někdejšího kapitána Sparty si totiž nechala zesnulého chotě zvěčnit na plátno v životní velikosti. Auterem působivého portrétu, kde spokojený »Šury« s Vaneskou v náručí mává letenským tribunám, je malíř Petr Polášek.

Štětec malíře Petra Poláška vykouzlil ohromující portrét fotbalisty Josefa Šurala s dcerkou Vaneskou v náručí.
Štětec malíře Petra Poláška vykouzlil ohromující portrét fotbalisty Josefa Šurala s dcerkou Vaneskou v náručí.

Předlohou mu byla momentka fotoreportérky deníku Sport Barbory Reichové z dubna 2017, kdy Sparta i díky Šuralově gólu zdolala Plzeň 2:0. „Dnes převzala paní Josefa Šurala obraz v rozměru 150 cm – 100 cm,“ napsal v pondělí na facebook respektovaný umělec, který přiznal, že se mu nepracovalo lehce: „Smutně se mi to malovalo.“

Možná právě díky černým emocím vzniklo v jeho ateliéru úžasné dílo. „Nádhera. Josef se ti klaní z nebe!,“ dočkal se uznání od svých fanoušků Polášek.