Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Přežil svou smrt! Závodník promluvil o šílené nehodě: Rozhodl o mně Bůh

Autor: pv

Stačila jedna chyba a málem zemřel. Britský závodník Mike Conway (35) před devíti lety závodil v americkém formulovém šampionátu IndyCar. Na klopeném oválném okruhu najel zezadu do vozu soupeře a s monopostem se vznesl do výšky. Vůz se pak roztříštil o bariéru.

Mohl dopadnout jako legendární brazilský jezdec Ayrton Senna. Britský pilot Mike Conway prožil děsivé chvíle, během nejsledovanějšího motoristického závodu planety, Indianopolis 500.

„Vjel jsem do třetí zatáčky, kde jsem se lepil na záda Ryana Huntera-Raye. Vrazil jsem do jeho zadního kola, a jakmile jsem se s autem dostal do vzduchu, říkal jsem si, teď už je to jen na tom nahoře, jak tohle dopadne,“ vzpomíná Mike Conway v kampani Toyoty s názvem Driven.

Okamžitě se k jeho roztříštěnému monopostu přiřítili záchranáři, aby zjistili, jestli vůbec žije. „Byl to hodně strašidelný moment,“ povzdechl si Conway, který tehdy vyvázl jen se zlomenou nohou a v nemocnici se lékařů ptal, kdy bude zase závodit.

Vášeň pro motorsport ho totiž neopustila a i díky tomu vystoupal třikrát na stupně vítězů ve slavném vytrvalostním závodě 24 hodin LeMans, který chce příští rok po třech druhých místech konečně vyhrát.

Témata:  nehodamotorsportConwayLeMansVIPsportIndy 500