Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Horor triatlonistky: Srazil ji, unesl, nahou spoutal a mučil. Jak unikla smrti?

Autor: ris

Neuvěřitelný příběh! Po narození miminka prožívala rakouská triatlonistka Nathalie Birliová (27) ty nejkrásnější momenty, když se jí v úterý život otočil naruby! Třiatřicetiletý psychopat mladou Štýřanku během cyklistického tréninku v Rakousku srazil dodávkou, zlomil jí ruku a způsobil zranění hlavy! A pak? Místo pomoci ji unesl a připravil peklo na zemi!

Spoutaná sportovkyně se zlomeným předloktím bojovala v pasti šílence hodiny o holý život. Když se v cizím domě probrala z bezvědomí, byla nahá a přivázaná k židli. „Dělej, co po tobě chci a zítra budeš volná,“ nabádal jí úchylný blázen.

Svoji oběť se pokusil umučit. Oči Nathalie přelepil páskou. Nutil jí pít víno a brandy! Později se ji snažil udusit a dokonce ji přinutil vlézt do ledové lázně, kde Nathalii hodlal utopit. Fyzicky i mentálně silná triatlonistka mu ale zhatila plány.

Šťatná Nathalie Birliová čerstvě po porodu dnes tříměsíčního synka
Šťatná Nathalie Birliová čerstvě po porodu dnes tříměsíčního synka

Změna přišla, když otřesená Birliová konečně navázala komunikaci. „Začala jsem s ním mluvit,“ popisovala později policistům šokovaná sportovkyně. Nebezpečného násilníka dostala na svoji stranu tím, že začala obdivovat orchideje v jeho domě.   

Brzy na to si vyslechla smutný příběh životem zhrzeného maniaka, jemuž zemřel otec. „Když mě pustíš, řekneme, že to byla nehoda,“ navrhla Nathalie lumpovi při jeho slabé chvilce. Muž ji odpoutal a odvedl k předním dveřím baráku. Šílené muka ukončil po nekonečných šesti hodinách.

Brzy na to ho dopadla policie. Ke všemu se přiznal. Svoje chování však vysvětlit nedokázal. Po prvotních vyšetřeních ho experti prohlásili s největší pravděpodobností za nesvéprávného.

Birliová, která před třemi měsíci porodila syna, mezitím fanouškům napsala emotivní vzkaz z nemocnice ve Štýrském Hradci. „Tisíceré díky všem, kteří mě hledali. Trefil mě, zmlátil, chytil a přivezl do malého domu u silnice. Bylo to jako ve špatném filmu. Díky bohu, že se mi povedlo vysvobodit. Až na zlomenou ruku a zranění hlavy se mám dobře!“