Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Domácí vězení pro hvězdy Arsenalu. Özil a Kolašinac nehrají, hlídají je i psi

Autor: mck

Jako Alcatraz. Tak dobře střežené nyní jsou – s trochou nadsázky – domy Mesuta Özila a Seada Kolašinace. Fotbalisté londýnského Arsenalu se v luxusních „vězeních“ ocitli poté, co byli koncem července při společné jízdě městem přepadeni lupiči. I když vyvázli bez újmy na zdraví a pachatelé byli dopadeni, pohotovost trvá. Celá záležitost rve vlasy také trenérovi Unai Emerymu, protože se dvěma důležitými hráči zatím nemůže počítat do dalších utkání.

První kolo Premier League Arsenalu vyšlo. Emery by byl ale ještě radši, když by u výhry 1:0 v Newcastlu byli dva konkrétní hráči. Chyběli Mesut Özil a Sead Kolašinac. Chybět budou i další víkend proti Burnley. A hrozí třeba také neúčast v očekávaném zápase s Liverpoolem ve 3. kole.

„Chceme, aby s námi byli, jak to jen bude možné. Aby se normálně zapojili do tréninku a normálně pak mohli hrát,“ poznamenal Emery. „Teď ale nevím, kdy budou k dispozici.“

Důvod absence? Žádné zranění, Özil i Kolašinac jsou v pořádku doma bez jakýchkoliv fyzických bolístek. Psychická stránka? To už je jiná věc. Oba fotbalisté jsou pod nepřetržitou čtyřiadvacetihodinovou ochranou. Střeží je dokonce i psi. Kolašinacova manželka Bella se rozhodla zamířit domů do Německa s tím, že se rozhodně necítí bezpečně a možná se už nevrátí.

Veškerá opatření jsou důsledkem událostí ze 24. července, kdy zmíněné duo z Arsenalu zažilo na vlastní kůži scénu jako ušitou pro filmovou kriminálku. Měla to být běžná cesta Londýnem domů z restaurace. Özil vezl svého parťáka vozem za bezmála 3 miliony korun, když hvězdám celku náhle zablokovali cestu dva muži na skútru.

Sead Kolašinac se při přepadení nezalekl ani nože...
Sead Kolašinac se při přepadení nezalekl ani nože...

Lupiči se pokusili ukrást drahé hodinky, ovšem neúspěšně. I díky zásahu šestadvacetiletého Kolašinace. Levý bek ukázal, že mu nechybí kuráž a noži ozbrojené muže zahnal hrdinně holýma rukama pryč.

Každopádně šlo zážitek, který by s leckým zamával. Kolašinac ale dva dny po útoku sdílel na svém twitterovém účtu společnou fotografii, na které oba nevypadli nijak rozhozeně. Naopak. „Myslím, že jsme v pohodě," napsal s nadhledem k příspěvku. 

Dobrá nálada ale dost pravděpodobně nevydržela dlouho. Kvůli bezpečnosti byli oba uvrhnuti do domácího vězení. 

Už je známá identita dvou kriminálníků. V minulém týdnu byli zatčeni poté, co se objevili před Özilovým domem. Ferhat Ercan a Salaman Ekinci stanou před soudem 9. září.

Že by si mohli přepadení fotbalisté oddechnout? V žádném případě, nebezpečí podle britského listu Daily Mail stále trvá. Domácí vězení a absolutní dohled musí reprezentanti Německa a Bosny přijmout a být za něj vlastně i rádi. Přepadení totiž mohlo být dílem jednoho z londýnských gangů, od kterého může hrozit další útok.

Proto stále Kolašinac a Özil nemají klid.