Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drama kolem slavného závodníka: Legenda těsně unikla smrti v hořícím letadle!

Autor: kvč

Velký kus svého života věnoval adrenalinovému závodění série NASCAR, rande s osudem si ale Dale Earnhardt Jr. málem dal v úplně jiném stroji než v závodním voze. Letadlo, ve kterém cestoval s manželkou a dcerou, se v americkém státě Tennessee zřítilo k zemi. Jako zázrakem ale všichni vyvázli živí.

Muži v Ernhardtovic rodině mají až mrazivě podobný osud. Dale Jr., jeho otec, i děd Ralph jsou legendami závodní série NASCAR. Dva ze tří mužů zemřeli ještě před padesátkou - Ralph podlehl v 45 letech infarktu, Dale senior zamřel v 49 na následky zranění ze závodů. Nejmladší z trojice měl namále teď.

Letadlo, ve kterém cestoval se svou rodinou, sjelo na letišti v městě Elizabethon v Tennessee z ranveje a začalo hořet. Dale, jeho manželka i dcera stačili utéct - letoun sice shořel jako papír, rodince se ale jako zázrakem nic nestalo.

Všechny tři čekalo pro jistotu vyšetření v nemocnici. Odvážný Dale vyváhl z hořící Cessny jen s malými šrámy, jeho osudové ženy téměř nedotčené. Rodina závodnické legendy každopádně měla z pekla štěstí...

Letadlo, které přepravovalo Dalea Earnhardta Jr., se náhle vznítilo. Závodník naštěstí nepřišel k újmě
Letadlo, které přepravovalo Dalea Earnhardta Jr., se náhle vznítilo. Závodník naštěstí nepřišel k újmě