Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hokejista Dominik Hašek řádil na horském kole na Sahaře

Autor: sjs

Zářivou kariéru prožil na ledě. Nyní se ale bývalý hokejový gólman Dominik Hašek přesunul na „Saharu“. Zúčastnil se totiž cyklistické soutěže Nova Cup Segafredo Sahara Race a závodil s amatérskými sportovci v sedle horských kol.

Společnost Segafredo Zanetti CR, přední dodavatel italské kávy na český trh, sestavila pro závod Nova Cup Segafredo Sahara Race tým ze svých fanoušků v čele s Dominikem Haškem a Štěpánem Sokolem. Nejlepší cyklista v dresu Trek Segafredo, Emil Hekele, obsadil 3. místo.  

Segafredo Zanetti je již tradičním sponzorem soutěže Nova Cup a v letošním roce se rozhodlo sestavit také vlastní tým. Jeho závodníky rekrutoval přímo z řad fanoušků své kávy, v jejichž čele stanul bývalý hokejový brankář Dominik Hašek a moderátor TV Nova Štěpán Sokol.

Zájemci se mohli hlásit na firemním profilu Segafredo Zanetti CR na Facebooku. Ze všech přihlášených pak Segafredo vybralo šestici závodníků, kteří v den závodu, vybaveni dresy týmu Trek-Segafredo, stanuli společně s Dominikem Haškem na startovní čáře a reprezentovali tým Segafredo.

Dominik Hašek předává s Petrou Knapovou, marketingovou manažerkou Segafredo Zanetti CR, odměnu úspěšnému cyklistovi
Dominik Hašek předává s Petrou Knapovou, marketingovou manažerkou Segafredo Zanetti CR, odměnu úspěšnému cyklistovi

Závodníci, podpořeni kávou Segafredo, si s trasou dlouhou 15 km poradili hravě. Jan Čermák, coby nejrychlejší z šestice závodníků vybraných ve facebookové soutěži s časem 01:00:31.61, získal od Segafreda poukázku v hodnotě 6 499 Kč na příslušenství Bontrager a kapslový kávovar Espresso 1. Odměnu mu předal Dominik Hašek s Petrou Knapovou, marketingovou manažerkou Segafredo Zanetti CR.

„Působení společnosti Segafredo Zanetti na poli sportu má dlouhou historii. Káva je sportovcům tradiční oporou při doplňování energie a samotný zakladatel společnosti Massimo Zanetti má ke sportu velmi pozitivní vztah,“ vysvětluje Petra Knapová.

I proto započalo v roce 2016 partnerství mezi společností Segafredo a cyklistickým týmem Trek, čímž vznikl nový tým Trek-Segafredo. Segafredo Zanetti je oficiálním dodavatelem kávy závodu Giro d´Italia, jednoho z nejoblíbenějších cyklistických závodů. V českém prostředí podporuje právě soutěž Nova Cup.

Nova Cup je cyklistickým seriálem horských kol pro širokou veřejnost složeným z několika závodů. Právě proběhlý Segafredo Sahara Race otevřel jeho letošní druhou polovinu.