Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jak se žije s Ovečkinem? Je zvíře, řekla modelka. Mluvila o synovi i slávě

Autor: jab

Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin a ruská modelka Anastasija Šubská se vzali před startem ročníku 2016/17. V srpnu 2018, jen 72 dní po zisku premiérového Stanley Cupu pro organizaci Capitals, se pak hvězdnému páru narodil syn Sergej, jméno dostal po Ovečkinovu zesnulém bratrovi. "Serjoža" tento týden oslavil rok na světě a Šubská při této příležitosti promluvila s novináři.

25letá Šubská je dcerou ruské herečky a režisérky Very Glagolevové. S jedním z nejlepších hokejistů planety Ovečkinem se poprvé setkala před 11 lety na OH v Pekingu. Sedminásobný nejlepší kanonýr NHL tam byl jako čestný host a Šubská doprovázela svého otce, který byl členem olympijské výpravy.

"Bylo mi čtrnáct let a nepřikládala jsem tomu setkání velký význam. No a loni si mě Saša našel na instagramu, napsal si o číslo a zavolal mi," vylíčila Šubská v minulosti.

Přečtěte si nejzajímavější témata, o kterých mluvila pro ruský internetový magazín HELLO!

O narození syna
"Může to znít lehce jako patos, ale narození dítěte mi opravdu změnilo život. Od dětství milujete své rodiče, pak se objeví manžel nebo manželka, ke kterému také chováte lásku, byť jiného typu. Ale až s narozením potomka to z vás úplně vytryskne, dala bych za něj život, aniž bych o tom byť jen minutu přemýšlela."

O podobnosti s otcem
"Máme za sebou s Alexem těžký, ale velmi šťastný rok. Sergej se narodil velký po tátovi, a já jsem tak musela vyházet a rozdat všechno oblečení pro novorozeně, co jsme mu koupili. Museli jsme přejít na větší velikosti, na oblečení na tři až čtyři měsíce. (smích) Když se podívám na jeho fotografie, vidím, že syn vypadá jako já. Ale když je vedle Alexe, pak je jeho přesná kopie."

Jaký je Ovie otec?
„První Sergejovo slovo bylo „táta“. I když jsme teď pobývali v Rusku, měl Alex nabitý program, ale vždycky si našel čas, aby mi zavolal, jak se máme. Na ledě je Alex sice zvíře, však ho znáte, ale doma je jemný a laskavý. Dokonce i plenky už se naučil měnit." (smích)

Život v USA
"Je to složité, ve Washingtonu je Alex za hrdinu. Nemůžeme si dojít ani do supermarketu, všude Sašu poznávají, chtějí se s ním vyfotit. Létám za ním, ale v průběhu sezony jsem doma v Moskvě se Sergejem, tam máme rodinné zázemí."

Budoucnost?
"Nechci být jen domácí hospodyňka, nedokážu si představit, že bych jen seděla doma a připravovala boršč. (smích) Potřebuju nějakou vlastní seberealizaci. Zatím to nešlo, ale Sergejovi už je rok, takže doufám, že teď budu mít trošku víc času, plánuju projekt v oblasti designu.“

Medaile z mistrovství světa Anastasii očividně nadchla.
Medaile z mistrovství světa Anastasii očividně nadchla.