Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajný převoz Schumachera na kliniku: tělo měl zakryté, jde o jeho srdce?!

Autor: pv

Je zpátky v nemocnici. Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher (50) byl v pondělí hospitalizován na klinice Georges Pompidou v Paříži. Slavný závodník je nyní v rukách špičkového kardiovaskulárního chirurga profesora Philippea Menaschého. Co se Schumacherem je, a jak probíhal jeho transport do Paříže?

Byla to dokonale naplánovaná akce. Schumacher byl letecky převezen ze svého sídla ve švýcarském Glandu do Paříže. V nemocnici se objevil v pondělí v 15:40. A dopředu jen minimum zaměstnanců vědělo, kdo bude jejich novým pacientem. Slavný závodník byl přijat pod falešným jménem a nikdo ho nesměl spatřit.

Tělo i obličej sedminásobného mistra světa tak bylo zakryto látkou, a když byl převážen na nosítkách, doprovázelo ho asi deset lidí. Přes veškerou snahu o utajení se pobyt Schumachera v nemocnici provalil.

Pohled na budovu pařížské nemocnice, kde se starají o Michaela Schumachera
Pohled na budovu pařížské nemocnice, kde se starají o Michaela Schumachera

Podle francouzského deníku Le Parisien je Němec v rukách špičkového kardiovaskulárního chirurga profesora Philippea Menaschého, který se specializuje na buněčnou terapii srdečního selhání. Před pěti lety byl dokonce prvním chirurgem na světě, jež transplantoval cizí embryonální kmenové buňky do srdce nemocného.

Má tedy Schumacher vážné problémy se srdcem? Podle francouzských novinářů dlouhodobě dostává infuze kmenových buněk, aby se dosáhlo protizánětlivého účinku v jeho těle. V nemocnici by měl zůstat pouze dva dny, a pak se opět vydá dlouhodobě rehabilitovat domů do Švýcarska či na jeho nedávno zakoupené letní sídlo na Mallorce.

Od září 2014, kdy byl bývalý závodník propuštěn z nemocnice, je pod neustálým dohledem specialistů. Domácí péče se špičkovým zdravotnickým týmem vyjde rodinu podle zahraničních médií přibližně na 3 miliony korun týdně. Za celou dobu jde o částku kolem miliardy korun!

Manželka Schumachera Corinna byla postupem času nucena prodat majetek, který byl dlouhodobě nevyužíván. Zbavila se tak soukromého tryskáče či několika nemovitostí po celém světě. Jaké jsou výsledky rehabilitace, se stále tají.