Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hokejová šílenost v Rusku?! Pro nejlepšího hráče zápasu samopal

Autor: Jan Rochovanský

Individuálních ocenění pro muže zápasu se stalo celosvětovým sportovním trendem. Hokejisté dostávají fešné klobouky, někteří se zase můžou těšit třeba z plyšáků. V Rusku ale nastavili zcela nový rozměr. Šéftrenér druholigového klubu z Iževsku Ramil Sajfulin (43) si to po výhře nad čeljabinským Chelmetem (3:2) namířil do kabiny se zbraní AK-47! A jeho svěřenci zírali…

 

Připomněl historii

„Pánové, dneska zavádíme tradici. Protože žijeme ve městě kalašnikova, tak v každém zápase vybereme nejlepšího hráče. Ten z toho předchozího mu zbraň předá,“ pravil. Puška, která dostala jméno po jejím sovětském vynálezci Michailu Kalašnikovi, byla totiž vyrobena právě v městě, kde Ižstal hrává.

Postřílejí se?

Premiérového vítěze vybral kapitán, jenž ukázal na gólmana Saveliho Konovova (23). Ten se v mači blýskl 36 úspěšnými zákroky. „A můžeme si zkusit vystřelit? Pokud budeme hrát špatně, budeme z něho postříleni,“ rozesmál brankář spoluhráče.

Všichni si ale vzápětí začali drbat hlavu s tím, jak obří kalašnikov pronesou na stadion. Tedy až na vynalézavého kouče Saifullina. „Něco vymyslíme, vyrobíme dřevěný model,“ překvapil.

I takhle může vypadat předání ceny pro nejlepšího hráče
I takhle může vypadat předání ceny pro nejlepšího hráče