Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trapasy galavečeru FIFA: Znechucený Mourinho a uražený Ronaldo na gauči

Autor: pv

Tohle se zrovna moc nepovedlo. Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) v pondělí vyhlašovala ve slavné milánské opeře La Scala ceny pro nejlepší hráče světa. Pošesté vyhrál Argentinec Lionel Messi. Více než jeho rekordní triumf zaujaly trapasy spojené s galavečerem. 

Nejlepší fotbalista Lionel Messi po boku nejlepší hráčky Megan Rapinoeové
Nejlepší fotbalista Lionel Messi po boku nejlepší hráčky Megan Rapinoeové

Mezigalaktický kouč José

José Mourinho byl znechucený otázkou od moderátorkyFoto profimedia.cz

Portugalský trenér Mourinho dostal na podiu od moderátorky otázku, kdo by byl nejlepším koučem planety Země, kdyby byl šampionát i mezi jinými planetami. „Asi trenéři bez práce. Fabio Capello, Zenga a další. I já jsem kandidát,“ vyhrkl vyděšený Mourinho a raději předčasně odešel z podia, aby nepřišla ještě další podivná otázka.

Cristiano se nudil doma

Ronaldo dělal, že ho galavečer FIFA nezajímá a raději si doma četl knihuFoto instagram.com

Těžko skousává, když nevyhrává. Proto Cristiano Ronaldo většinou nechodí na akce, kde je až tím druhým v pořadí. Raději než by Portugalec osobně sledoval vítězství rivala Messiho , seděl doma na gauči a četl si knížku. „Trpělivost a vytrvalost jsou dva rysy, které odlišují profesionála od amatéra,“ napsal útočník Juventusu na Instagram pod svůj snímek.

Fotbalistka v opeře bez bot

Americká fotbalistka Rapioneová chodila po slavné opeře bez botFoto repro: youtube.com

Největší hvězdu mezi fotbalistkami je Megan Rapinoeová, která letos s týmem USA vyhrála mistrovství světa a rovněž se stala nejlepší střelkyní i hráčkou turnaje. Očekávaně tak zvítězila mezi hráčkami. Ve slavné opeře La Scala se ale dopustila přešlapu, když během galavečera sundala boty, a chodila naboso.

Messi vyvedl skoro celou rodinku

Lionel Messi pózuje s manželkou Antonellou a svými synyFoto Reuters

Zase mu uskočil. Argentinský útočník získal ocenění pro nejlepšího hráče už pošesté a postaral se o nový rekord ankety. Messi se dosud o prvenství v počtu triumfů dělil s Cristianem Ronaldem. Legenda Barcelony si do Milána přivezla i rodinu, manželku Antonellu a syny Thiaga a Matea. Loni narozený Ciro zůstal doma.