Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílenost na fotbale v Polsku. Fanoušci v pohárovém utkání stříleli po brankáři!

Autor: ris

To už není fotbal ale válka. Fanoušci polského druholigového týmu Gryf Wejherowo slavili v pohárovém utkání proti Lechii Gdaňsk rychlé dvougólové vedení střelbou pyrotechniky. Škoda, že jednou z nich málem zabili gólmana hostí Zlatana Alomerovice (28)!

Outsider na domácím trávníku překvapivě vedl po pěti minutách hry 2:0 a v kotli domácích začalo hotové peklo, které vyústilo výstřelem na nic netušícího brankáře.

Projektil ho minul jen o pár centimetrů. Není divu, že se po žhavém výstřelu vydal na rychlý úprk! Tady šlo totiž o život. Aby se zvěř v ochozech uklidnila, muselo být utkání na dvacet minut přerušeno!

„Docela jsem se bál. Jestli někdo střílí pyrotechniku na fotbalisty, tak je něco špatně. Něco takového jsem viděl poprvé v životě a vlastně o tom ani nechci mluvit,“ řekl po utkání trenér Gdaňsku, jehož tým utkání nakonec otočil na 3:2.

Incidentem se začala zabývat Polská fotbalová asociace. „Takové projevy agrese důrazně odsuzujeme. Znovu požadujeme podporu státní správy k odstranění chuligánů ze stadionu,“ stojí v jejím prohlášení.

Zlatana Alomerovice dělily vteřiny od maléru
Zlatana Alomerovice dělily vteřiny od maléru