Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trenér nároďáku Šilhavý kvůli hráčům vyfasoval pokutu víc než čtvrt milionu!

Autor: Václav Baumann

To byla pálka! Jaroslav Šilhavý (57) má na poslední zápas s Anglií černé vzpomínky. Češi tam v březnu padli drtivě 0:5, a trenér navíc schytal »utajený« flastr!

Co se tehdy ve Wembley událo? Na hřišti to byla jasná záležitost, čeští fotbalisté vystřelili na bránu jen dvakrát, jinak si ani neškrtli a po zásluze dostali pětigólový výprask. A aby toho nebylo málo, od UEFA pak přišel účet na 258 tisíc korun!

Důvodem byl pozdní nástup hráčů na předzápasovou ceremonii. Zatímco Angláni už stáli pár minut v tunelu, aby vyběhli na hrací plochu, Češi se z kabiny dlouho po jednom šourali. Asi věděli, že se blíží debakl...

Jenže UEFA je na tyhle prodlevy dosti háklivá! Každý tým musí (kvůli televizím) před výkopem dodržovat pevně stanovený rozvrh, který je do sekundy daný – od odchodu ze šaten přes hraní státních hymen až po přesný čas výkopu. A když tuhle proceduru někdo poruší, ručí za to hlavní trenér!

Tisková konference české reprezentace před zápasem s Brazilci. Na snímku je trenér Jaroslav Šilhavý
Tisková konference české reprezentace před zápasem s Brazilci. Na snímku je trenér Jaroslav Šilhavý

Co na tom, že diváci možná v přenosu žádné zpoždění nezaznamenali. Lidem v UEFA březnový prohřešek Čechů neutekl a o měsíc později na svaz v tichosti poslali fakturu: kouč Šilhavý dostává podmínečný trest na jedno utkání a asociace nadto zaplatí přes čtvrt milionu korun!

Taková zbytečná pokuta pochopitelně vedla ke změnám v české rutině. „Přijali jsme opatření, abychom možnému pozdnímu nástupu předešli. A od března jsme byli na všech zápasech včas,“ řekl Blesku tiskový mluvčí nároďáku Petr Šedivý.

Takže trenére, tentokrát na Anglii včas a vítězně?!