Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pekelný rok olympijského krasobruslaře Sabovčíka: Požár a zdravotní potíže

Autor: pv

Na tenhle rok by už nejraději zapomněl. Krasobruslař Jozef Sabovčík (55) poslední měsíce pořádně trpěl. Nejdříve měl vážné zdravotní komplikace, a pak málem vyhořel jeho rodinný dům v Americe.

Dvakrát ovládl mistrovství Evropy a z olympijských her v Sarajevu si odvezl bronzovou medaili. Sabovčík i v pětapadesáti letech předvádí neuvěřitelné kousky na ledě. Jenže letos v létě se bolestí málem ani nepohnul.

Jozef Sabovčík na ledě předváděl divy (archivní foto)
Jozef Sabovčík na ledě předváděl divy (archivní foto)

„V červnu jsem podstoupil operaci plotýnky a obratle. Vůbec jsem už necítil levou nohu a prsty,“ povzdechl si Sabovčík pro Šport24.sk. Naštěstí se zákrok povedl a opět se cítí fit. O několik týdnů později ale málem přišel o vše. U jeho sídla v Salt Lake City hořelo.

„V půl druhé v noci mě vzbudila manželka Jennifer, že hoří u našeho domu. Nevěděl jsem, kam dřív skočit. První, co mě napadlo, že seberu medaili, dokumenty a pasy,“ vyprávěl krasobruslař. Naštěstí plameny jeho dům nezachvátily, ale přesto vyhořelo několik sousedů.

Hrůzostrašný rok se rozhodl zakončit ve velkém stylu. Už 6. listopadu v Ostravar Aréně v Ostravě a 7. listopadu na Zimním stadionu Ondřeje Nepely v Bratislavě bude mít krasobruslařskou show Fire on Ice. Bude to jeho definitivní tečka za bohatou sportovní kariérou.