Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šampion formule 1 pláče bolestí. Zemřela mu milovaná dcera (†21). Zabil ji strach!

Autor: ris

Se zlomeným srdcem oznámila někdejší hvězda motosportu Jihoafričan Jody Scheckter (69) zdrcující zprávu. Jeho dcera Ila (†21) je po smrti. Prohrála svoji bitvu se závislostí na drogách!

Ila, druhý nejmladší potomek ze šesti, které vítěz mistrovství světa F1 z roku 1979 vychovával (dva syny s první manželkou Pamelou a dva kluky se dvěma dcerami s druhou ženou Claire), zemřela ve spánku minulý čtvrtek. Podle prvotních zpráv bylo důvodem smrti předávkování.

„V jednadvaceti letech odešla příliš brzy! Bolest, kterou cítíme po smrti naší dcery, je nesnesitelná,“ stojí v oficiálním prohlášení rodiny. Jejich milované Ile před dvěma lety lékaři při komplikované operaci odstranili nádor na mozku. „V posledních měsících se u ní však vyvinula epilepsie, jež měla za následek její extrémní úzkost a strach ze záchvatů.“

Ila Scheckterová zemřela minulý čtvrtek
Ila Scheckterová zemřela minulý čtvrtek

Zejména kvůli velkým obavám byl její boj se závislostí marný, přestože drogám chtěla vzdorovat. Ráno poté, co zemřela, dokonce měla nastoupit k pobytu do léčebny. „Chtěla být čistá, zdravá a šťastná. Nedávno se zapsala na univerzitu, aby studovala psychologii,“ popisují rodiče.

Jim i nešťastným sourozencům teď na Ilu zbyly pouze vzpomínky. „Je nespravedlivé, kolik let se musela trápit,“ vzlykal její starší bratr Hugo. „Jediným pozitivem je, že už je v klidu a bez bolesti,“ dodal s tím, že mu bude chybět drsný smysl pro humor, kterým Ila nešetřila.

„Legrační, šílená, pobuřující, krásná, inteligentní, soucitná, empatická a loajální s úsměvem, když přišla doslova rozsvítila místnost. Na všech ostatních viděla jen to dobré,“ uvedla rodina, jejíž poslední akcí v kompletu byla zářijová  oslava v Monze na počest čtyřicátého výročí od Schleckerova triumfu v MS formule 1.