Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Wimbledonský šampion Ivaniševič: Drsně sepsul Berdycha! Proč jim to neklapalo?

Autor: ris

Měl to být bezva tým! Jenže? Spolupráce superkouče Gorana Ivaniševiče (48) s tenistou Tomášem Berdychem (34) skončila před dvěma lety fiaskem už po deseti měsících. Místo zisku vytouženého grandslamu Berďa zjistil, že mu definitivně ujíždí vlak.

Ivaniševič, wimbledonský šampion z roku 2001, na angažmá u nejlepšího českého singlisty posledních let nevzpomíná právě v dobrém. „S Tomášem jsem pracoval, když už nebyl na vrcholu,“ rozpovídal se někdejší bombarďák na tiskové konferenci v Záhřebu.

Od začátku tvrdil, že pokud chce rodák z Valašského Meziříčí myslet na úspěch, musí vystoupit ze své komfortní zóny. Marná snaha! „Cokoliv jsem po něm chtěl, odpověděl, že to udělat nemůže,“ kroutil i po letech hlavou trenér nad Berdychem , který letos ukončil kariéru.

Wimbledonský šampion Goran Ivaniševič spolupracoval s Tomášem Berdychem deset měsíců
Wimbledonský šampion Goran Ivaniševič spolupracoval s Tomášem Berdychem deset měsíců

Čech ale nebyl Goranův nejhorší klient. „Nejtěžší to bylo s Milosem Raonicem. S ním se nedalo komunikovat vůbec,“ svěřil se Ivaniševič. „Byl jako zeď. Nikdy jsem nevěděl, jestli mě vůbec vnímá. Potřeboval spíš psychologa než trenéra,“ prozradil.

Chorvat nakonec našel svoje místo v týmu aktuální světové dvojky Novaka Djokoviče . „S ním je to jiné kafe. Máme podobnou mentalitu a hodně pomáhá, že mluvíme stejnou řečí,“ pochvaluje si Ivaniševič!