Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kadlec žil v bohatství, teď si bude muset poradit. Co po konci kariéry?

Autor: ptr

Václav Kadlec (27) ve čtvrtek oficiálně ukončil kariéru kvůli vleklým zdravotním problémům. V pátek ho čeká již 6. operace kolene, počtvrté se mu budou snažit doktoři napravit levé a dvakrát měli v parádě i to pravé.

Co čeká bývalého reprezentanta po skončení profesionální kariéry? Zvykl si na určitý životní styl a teď ho čeká nová etapa. 650 dní bez trvalejší zápasové zátěže a jen neustálá snaha o návrat, to by zmohlo kdekoho a Kadlec si řekl dost. Nyní tak s přítelkyní Renatou a půlroční dcerkou plánuje novou budoucnost.

Sparta se ale i tak zavázala dodržet smlouvu a tak nebude nejmladší střelec reprezentace hned hozen do tvrdé reality. Milionový měsíční příjem má zaručen až do konce června.

Sám tvrdí, že už se během let zklidnil a nálepku sebevědomého rozhazovačného floutka má spíš kvůli minulosti. Svého času na tomto obrázku byla vystavěna kampaň pro státní maturity, kterou propagoval. Nejvíce ho zřejmě změnilo narození malé dcerky koncem září loňského roku. I tak si ale potrpí na módu, tetování a pěkné věci.

Václav Kadlec na dovolené
Václav Kadlec na dovolené

Jednou z jeho libůstek byly například luxusní automobily, které svého času střídal dost často. Svou náklonnost projevoval především »bavorákům«, kterých vystřídal hned několik, od prvního auta, kterým bylo BMW řady 3 až po luxusní SUV X5 nebo X6. Naštěstí pro svou peněženku uzavřel sponzorské smlouvy, díky kterým měl velký počet korábů silnic zapůjčen zdarma.

Naopak do svého hnízdečka lásky investoval pořádné peníze a paradoxně z toho profitoval bývalý slávista. Kadlec rozdělil svou českou kariéru mezi Bohemians a Spartu a přesto si na rekonstrukci svého bytu najal odchovance sešívaných Marcela Gecova. Ten pečlivě vyslechl požadavky a navrhl parádu, o které majitel prohlásil: „Já i Renata jsme z výsledku naprosto nadšení. Důkazem je, že se nám opravdu dobře bydlí.“

Kterým směrem se nyní uberou kroky jednoho z největších talentů minulé dekády, je nejasné, nejdříve se bude chtít zotavit z plánované operace a pak bude mít dost času na přemýšlení.

MOMENTY Václava Kadlece: Obrovský talent a nenaplněný potenciál
Video se připravuje ...