Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oslava života Kobeho Bryanta (†41): Proslovy plné bolesti. A potoky slz Jordana!

Autor: ptr

Pondělní »oslava života« za jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob Kobeho Bryanta (†41) přinesla obrovské množství emocí. Za řečnickým pultíkem se vystřídaly mnohé persony sportu pod vysokými koši.

Celým večerem provázel populární televizní moderátor Jimmy Kimmel, který se také jako první chopil slova. Následně uváděl jednotlivé řečníky a také tři slavné zpěvačky, které přišly vzdát poctu svým hudebním umem. První byla Beyoncé, následovala Alicia Keys a na závěr vystoupila Christina Aguilera.

Mezi řečníky se vystřídali například Diana Taurasi, která je čtyřnásobnou olympijskou vítězkou, trojnásobnou mistryní světa a trojnásobnou šampionkou WNBA. Dále promluvila Sabrina Ionescu, která je rekordmankou univerzitní ligy NCAA a jednou z nejlepších mladých hráček. Obě mluvily o těsném poutu jak s Kobem, tak s Gigi a jejich obrovské lásce k basketbalu kterou společně sdíleli.

Z Kobeho basketbalových souputníků zavzpomínal Michael Jordan, člověk který je zřejmě nejzářivější hvězdou všech dob. Držitel mnoha rekordů, šestinásobný šampion NBA, člen »Týmu snů« a dvojnásobný olympijský vítěz. A symbol chlapa, jehož smrt kamaráda mimořádně zasáhla!

„Teď mě dostal. Budu se muset dívat na další vtípky s mým obličejem. Slíbil jsem ženě, že nebudu (brečet), protože se na to nechci dívat další tři nebo čtyři roky.“ Pronesl Jordan v odkazu na virální foto svého pláče při uvedení do Síně slávy.

„Když Kobe zemřel, zemřel i kus mě samotného. Chtěl jsem pro něj být tím nejlepším velkým bratrem, jakým jsem mohl být.“ Vzdala legendární »23« hold číslu »24«.

Vdova Vanessa na posledním rozloučení s Kobe Bryantem
Vdova Vanessa na posledním rozloučení s Kobe Bryantem

Posledním řečníkem »oslavy života« byl Kobeho dlouholetý spoluhráč a další legendární osobnost Los Angeles Lakers Shaquille O’Neal.

Celý sál pobavila historka o tom, kdy si Kobe získal Shaqův respekt. „Kobe, v týmu není žádné já. (ang. There’s no I in TEAM.),“ vmetl mladšímu spoluhráči do tváře, když si ostatní stěžovali, že nepřihrává. „Já vím, ale já tam jsem ty haj*le. (ang. I know, but there‘s a 'M-E' in that motherf**ker.)“ Odvětil suverénně Kobe a rázem bylo po diskuzi.

„Miluju tě, chlape. Opatruj se, dokud se znovu nesetkáme.“ Ukončil svůj proslov populární obr Shaq.