Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jágr o Attilovi: Tyhle příběhy lidi milujou! Bude i film o něm?

Autor: zej

Dokumentární film o Attilovi Véghovi? Nečekaný úspěch! Alespoň podle producenta Petra Větrovského, jenž zároveň vyhlášenému MMA bojovníkovi dělá manažera. Předpremiéru viděl i Jaromír Jágr. Také jeho slova byla obdivná. „Bylo to skvělý, výborný. Musím říct, že mě to moc překvapilo,“ vykládal nejslavnější český hokejista. A je reálné, že produkční společnost VDN Promo nachystá dokument také o něm?

Příběh o vůli. O nezdolné bojovnosti. O splnění snu. To je v kostce cesta, kterou ušel slovenský bojovník Attila Végh, jenž v zápase století na začátku listopadu vyřídil Karlose Vémolu. Právě o něm vypráví dokument, který aktuálně běží v kinech.

„Je to skvělý. Hlavně ty jeho začátky, o kterých jsem ani nevěděl. Myslím si, že ani ostatní lidi nevěděli, čím si procházel. A tohle jsou věci, které lidi mají rádi, chytnou je za srdce. Příběh kluka z vesnice, který se stal šampionem. Tohle fanoušci milujou,“ říká Jágr o sportovním dokumentu.

„Jsem moc rád, že se to Jardovi líbilo. Musím říct, že jsem ani nečekal, že to bude tak úspěšný. Nechce se mi tomu ani věřit. Nemám slov,“ uvedl Větrovský, který s Jágrem chystá Noc s legendou (10. června v Praze, o čtyři dny později v Bratislavě).

Jágrovi se dokument o slovenském bojovníkovi líbil. Až na jednu maličkost. „Jediná nevýhoda u všech dokumentů je, že víš, jak to skončí,“ usmál se kladenský majitel. V narážce na to, že všichni mají ještě v živé paměti, jak slovenský Attila v ostře sledované bitvě rozdrtil Vémolu. Dokument popisuje náročnou cestu, kterou musel uznávaný svalovec projít. Zakousl se, všechny překážky překonal a došel až na vrchol.

A dočkáme se jednou rovněž dokumentu o Jágrovi? „Na tohle téma dostávám spoustu otázek na Instagramu,“ připustil promotér Větrovský. „Nebudu lhát, že jsme se o tom s Jardou několikrát nebavili. Bude záležet, jak se nám oběma bude chtít. Náš vztah je spíše kamarádský. Pokud se v téhle myšlence protneme a dojdeme k závěru, že do toho jdeme, může se stát, že do toho vlítneme,“ reagoval Větrovský.

Vyloučené to tedy není… Momentálně má ale Jágr v hlavě něco jiného. Aby s kladenskými Rytíři zachránil extraligu.

Jaromír Jágr slaví vyhraný zápas nad Spartou s fanoušky
Jaromír Jágr slaví vyhraný zápas nad Spartou s fanoušky