Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Osiřelá Eva Samková po smrti mámy: Smutek zaháněla v objetí s přítelem

Autor: zal, ptr

O tom, jak je silná, přesvědčila, už když jí zemřel tatínek Roman (†54). Tehdy snowboardistka Eva Samková (27) krátce poté vyhrála v Turecku závod Světového poháru a posléze brala bronz na olympiádě v Koreji. A sport léčí její raněnou duši i teď, pár hodin po skonu maminky Ludmily (†62).

Nejúspěšnější česká snowboardcrossařka se vyrovnává se ztrátou milované maminky Ludmily, jež zemřela v sobotu po krátké těžké chorobě pouhé dva roky poté, co prohrál svůj životní boj s nádorem na mozku také její manžel Roman.

Že by jejich starší dcera Eva po tragických dnech trpěla v koutě, to není její styl. V pondělí proto zaháněla smutek ve společnosti přátel. Na pražské Julisce totiž při atletickém Memoriálu Josefa Odložila držela pěsti svým parťákům z Dukly, kde trénuje.

Po jejím boku nemohla chybět opora největší - přítel a herec Marek Adamczyk . A na hlavní tribunu dokonce »propašovala« i další spřízněnou duši -  svého křížence z útulku Nera, který se od milované paničky nehnul na krok. „On na stadion může! Na to mám od Dukly povolení. Jen ho předtím vždycky pořádně vyvenčím, aby tam něco nevytvořil,“ řekla před lety v rozhovoru pro Deník Samková . V těžkých chvílích jí milovaný chlupáč, který dřív ve Vrchlabí u rodičů Evy trávil čas, když mu panička létala po svěťácích, dával jasně najevo: Spolu to zvládneme!

Morální podporu má Samková i u fanoušků, kteří ji prostřednictvím Facebooku zahrnují dojemnými kondolencemi. „Lída byla ženská s velkým srdcem, její nakažlivý smích si budu pamatovat navždy,“ napsala na Facebook uživatelka Linda K. Nebyla zdaleka jediná. „Upřímnou soustrast dcerám Evě a Janě. Je mi smutno. Byla úžasná,“ zdůraznil Vrchlabák František Z. „Nikdy nezapomenu na to, jak mi pomáhala na lyžích v lyžařské škole,“ dodal Filip K.

Eva Samková zaháněla smutek na atletice
Eva Samková zaháněla smutek na atletice