Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie! Úspěšného českého cyklistu (†40) zabilo auto v kotrmelcích. Zanechal po sobě dvě malé dcery!

Autor: jon, ed

Velká tragédie se odehrála na Klatovsku na konci dubna. Na silnici u Janovic nad Úhlavou na přímém úseku silnice ve směru od Nýrska dostalo smyk auto, nejméně jednou se přetočilo přes střechu a srazilo protijedoucího cyklistu, který svým zraněním na místě podlehl. Tím cyklistou byl dlouholetý zkušený závodník týmu JIKO Čácha Sušice Karel Dvořák. Bylo mu pouhých čtyřicet let. Zanechal po sobě manželku a dvě dcery (pětiletou a dvouměsíční).

Dvořák jezdil v poslední době silniční závody za tým Kovo Belfín, jeho parťák Jiří Belfín o tragické události informoval jako první ostatní cyklisty.

„Kája byl skvělý cyklista, ale hlavně kamarád, na kterého bylo vždy spolehnutí. Byl neskutečně zodpovědným člověkem a nikdy neodmítl pomoct druhému. Vždy měl dobrou náladu a vyzařoval klid a pohodu, kterou předával dál. Byl milujícím manželem a oddaným tatínkem dvou malých holčiček. My cyklisté nejen ze Sušicka a Klatovska, kteří jsme ho znali, musíme tato slova bezezbytku potvrdit. Víme, že nejsou frází, všechna jsou hluboce pravdivá. O to větší v nás zůstává smutek. Ten se ale nikdy nemůže přiblížit zármutku blízkých pozůstalých,“ napsal k nešťastné události.

Dlouholetý úspěšný cyklista Karel Dvořák, který tragicky zahynul při dopravní nehodě
Dlouholetý úspěšný cyklista Karel Dvořák, který tragicky zahynul při dopravní nehodě

Dvořák po sobě zanechal manželku a dvě malé dcery (5 let, dva měsíce), o to je smutná zpráva krutější. Jeho cyklističtí parťáci dostali nápad, jak jeho nejbližším alespoň trochu pomoct.

„Jediné, co teď někteří můžeme udělat, je přispět finančně jeho mladé rodině v této nelehké životní situaci. Pro takovou možnost bylo zřízeno konto: 78-2789390227/0100,“ vyzval i další, kteří by chtěli pozůstalým v rodině pomoct.

Dvořák patřil ke známým cyklistům z Plzeňského kraje, nejvíc se mu dařilo na silnici, zkoušel i horské závody. V roce 2013 se umístil mezi pěti nejlepšími v krátké verze známého závodu Král Šumavy.