Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemné i bizarní loučení zabitého fotbalisty (†16): Gól přímo z rakve!

Autor: vmn

Mexikem hýbe smrt teprve 16letého Alexandra Martíneze, kterého údajně omylem zastřelil policista ve státě Oaxaca. Na dojemném pohřbu byly stovky lidí a sociální sítě po celém světě obletělo video rozloučení se spoluhráči z fotbalového týmu.

Brána, míč, spoluhráči z fotbalu, rakev a v ní tělo teprve 16letého kluka, který miloval fotbal. Už nikdy nedostane přihrávku do běhu, i tak ale odrazem o dřevěnou truhlu dal svůj poslední gól. Fandilo se jako na opravdovém zápase, ale jásali všichni kromě střelce, ten už je několik dní po smrti.

Až po rozloučení mohl začít opravdový pohřeb a rakev šla do země se dvěma fotbalovými dresy. Kromě žlutého venkovního trikotu PSG nechyběly ani modré a bílé pruhy mexického Monterrey, kam se Alexandr toužil dostat.

Dojemná oslava posledního gólu
Dojemná oslava posledního gólu

Smrt chlapce s americkým i mexickým občanstvím budí v Mexiku obrovskou pozornost. Podle místních médií ho měl cestou do obchodu zastřelit policista, který si ho spletl s někým úplně jiným. V zemi nejde v posledních týdnech o první případ smrti zaviněné mužem v uniformě, navíc v době, kdy se po celém světě konají demonstrace po smrti Afroameričanka George Floyda.

„V Oaxace se bude zákon bez zaváhání vztahovat na všechny, kdo jsou za Alexandrovu smrt zodpovědní,“ slíbil guvernér mexického státu Alejandro Murat, případ sleduje i ministryně vnitra Olga Sanchézová.