Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejkrásnější sportovní dvojice světa? Nizozemsko má svůj »královský pár«

Autor: ptr

Jejich rychlobruslařské výkony jsou uznáníhodné, ale neméně pozornosti vzbuzují svým vzhledem. Především Jutta Leerdamová (21) je velmi obdivovanou tváří a snem mnoha mužů. Ti si však musí nechat zajít chuť, jejím přítelem je totiž dlouhovlasý seladon Koen Verweij (29).

Nádherná blondýna je obletovanou sportovní celebritou a to i přes to, že se mezi dospělými začala objevovat teprve před dvěma lety. Ale už v juniorském věku budila pozornost výbornými výsledky a k tomu přidala nepřehlédnutelný zevnějšek. Ani její záliba v sebeprezentaci ji ve sportovní kariéře nebrzdí a letos se stala i seniorskou mistryní světa na 1000 metrů.

To její přítel jí prozatím zastíní počtem mistrovských titulů a dost možná i délkou vlasů. Svalnatec s plavými vlasy je majitelem čtyř olympijských medailí, z toho jedna je z kovu nejcennějšího. Ale pozornost na sebe strhává i vysekanou postavou a dlouhými loknami, které jistě zaujmou nejednu ženu.

Nizozemská rychlobruslařka Jutta Leerdamová je ozdobou každého závodu
Nizozemská rychlobruslařka Jutta Leerdamová je ozdobou každého závodu

Oba rychlobruslaři jsou na sebe natolik fixovaní, že si před měsícem založili vlastní tým s názvem Team Verweij a odmítli nabídku největší rychlobruslařské stáje v zemi, kterou je Jumbo-Visma. O složení celé skvadry se ještě jedná, ale již nyní je jasné, že je bude trénovat renomovaný expert Kosta Poltavets.