Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Brankář Pavlenka divoce slavil záchranu v bundeslize: Dostal pěstí!

Autor: tad

O bundesligovou příslušnost se fotbalisté Werderu Brémy třásli až do baráže, kde těsně přetlačili Heidenheim. Fanoušci druholigového týmu neúspěch neunesli, a co proto dali i českému brankáři Jiřímu Pavlenkovi (28).

Brémy k barážové záchraně doklopýtaly jen díky většímu počtu vstřelených gólů venku, ale v bujaré oslavě jim to nezabránilo. Hráči zelených po remíze 2:2 tančili kolem autobusu, čímž vytočili fanoušky domácího Heidenheimu. Ti hráče poplivali, zlili pivní sprchou a pak jim do rány přišel český gólman.

Pavlenka ke všemu přišel jako slepý k houslím. Do oslavného tanečku se nezapojil, nakráčel až do rozvášněného davu. Zbabělé gesto předvedl mladík v červené mikině, když přiběhl k českému brankáři a směrem k jeho tělu vyslal úder pravačkou.

Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka slaví se svým týmem záchranu
Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka slaví se svým týmem záchranu

Naštěstí se netrefil naplno, ale Pavlenka i tak vypadal překvapeně a na bláznivého fanouška jen nevěřícně zíral. „Tohle já vůbec neřeším, není to důležité,“ řekl Blesku gólman, který už celou situaci nechtěl rozebírat.

Navíc Pavlenka nezůstal ani suchý, i jeho fandové za pořvávání „kde si myslíš, že jsi“ zlili pivem. K újmě přišel také autobus Werderu (ve kterém jel i další Čech obránce Theodor Gebre Selassie ), rozzuření fandové Heidenheimu autokar zasypali lahvemi a kameny. „Rozbili sklo, ale naštěstí nebyl nikdo zraněný,“ okomentoval výtržnosti policejní komisař Rainer Strobl.