Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tohle si nezasloužila. Slavná a krásná tenistka dostala céres kvůli Kvitové!

Autor: ris

Je sice jako Dobromila, jakmile ale vstoupí na kurt, s nikým se česká lvice Petra Kvitová (30) nemaže! V pondělí její vyhlášenou zarputilost odskákala půvabná Němka Andrea Petkovicová (32), jíž po porážce 4:6, 2:6 na exhibici v Berlíně čekalo nemilé překvapení.

„Jsi strašná. Vykašli se na tenis a začni dělat něco jiného,“ dočetla se v jednom z komentářů na Instagramu. A to by v charismatické rodačce z Tuzly nesměla proudit temperamentní jižanská krev, aby ataky na svoji osobu přešla jen tak.

„Ty snad žiješ na jiné planetě,“ pustila se milovnice literatury do anonymního sprosťáka. Tenis pro ni dávno není prioritou. Svůj odchod ze scény oddálila jenom proto, že letos nechtěla končit v koronavirovém šílenství, ale tak, jak by si zasloužila. Před plným stadionem.

„Mám tři kariéry, ale nebudu se plácat po zádech nad svými úspěchy. Každopádně jsem z toho nadšená,“ uvedla někdejší devátá hráčka světa, jež tenisem vydělala v přepočtu 180 milionů korun.

Za porážku s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou se rozhodně nestyděla. Věděla, jaké síle čelila. „Zkus si na trávě vrátit Petřin levácký servis na druhou stranu a pak přijď,“ vzkázala chytrolínovi na závěr.

Úspěšná německá tenistka Andrea Petkovicová
Úspěšná německá tenistka Andrea Petkovicová