21. února 2013 • 10:01

ONLINE: Plzeň slaví postup! Sparta o něj přišla v 92. minutě

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň slaví po výhře nad Neapolí 2:0 postup do osmifinále Evropské ligy! Blízko byla i Sparta, která držela na hřišti Chelsea vedení 1:0 až do 92. minuty. Jenže pak se prosadil střídající Eden Hazard a poslal do dál londýnský celek.



David Lafata vyráží ke své oslavě gólu do sítě Petra Čecha - Sparta se právě ujala vedení 1:0 na hřišti Chelsea
David Lafata vyráží ke své oslavě gólu do sítě Petra Čecha - Sparta se právě ujala vedení 1:0 na hřišti Chelsea

Zde můžete článek
AKTUALIZOVAT
ČTVRTEK 21. ÚNORA
Osmifinálové dvojice Evropské ligy:
Plzeň-Fenerbahçe
Benfica-Bordeaux
Stuttgart-Lazio
Basel-Zenit
Anži-Newcastle
Tottenham-Inter
Levante-Rubin
Steaua-Chelsea
23:56 Od Rafaela Beníteze to byl pořádný hazard, když v základní sestavě Chelsea v odvetě 2. kola Evropské ligy proti Spartě opomenul záložníka Hazarda. Nakonec ho ale vytáhl jako eso a hráč se mu za to odvděčil. Místo na hřišti mu uvolnil kat z Letné Oscar. Sparťany může bolet i to, že trefa Chelsea přišla v nastavení, už na ni nemohli reagovat. Ironií osudu je i to, že křestní jméno muže, který Spartu vyhnal z pohárové Evropy je Eden, tedy místo, kde v Praze sídlí její městský rival Slavia. Více ZDE 
23:11 Fotbalisté Sparty se statečně prali v odvetě druhého kola Evropské ligy na hřišti Chelsea o úspěch. Po trefě Lafaty z první půle byli Letenští blízko k senzačnímu prodloužení, v druhé minutě nastavení ale zničil jejich sen střídající Eden Hazard. Ten dělovkou propálil do té fantasticky chytajícího Vaclíka a stanovil konečný výsledek na 1:1. Ten stačil k postupu Chelsea. Sparta se loučila s pohárovou Evropou se ctí. Více ZDE
23:10 Štruncovy sady, tady se prostě nevyhrává. Šanci nemají ani špičkové kluby z nejlepších evropských lig. Plzeň díky výhře 2:0 nad Neapolí drží neuvěřitelnou domácí sérii, v Evropské lize vyhrála sedmé utkání v řadě. V odvetě s druhým celkem italské ligy zářil především František Rajtoral, který připravil vítězný gól pro Jana Kovaříka. Znovu se trefil také Stanislav Tecl, nejdražší plzeňská posila. Více ZDE
23:05 Fotbalisté Plzně nenechali nikoho na pochybách, že si postup do osmifinále Evropské ligy zasloužili. Po úvodním šokujícím vítězství 3:0 v Neapoli si Viktoria s italským favoritem pohrála i doma a zvítězila po brankách Kovaříka a střídajícího Tecla 2:0. Více ZDE
23:04 Soupeřem Viktorie Plzně v osmifinále Evropské ligy bude turecký klub Fenerbahce Istanbul. 
22:59 KONEC. Sparta po statečném boji remizovala na půdě Chelsea 1:1 a z Evropské ligy je tedy vyřazena.
22:57 CHELSEA - SPARTA 1:1. Sparta v samotném závěru utkání inkasovala. V 92. minutě se po individuální akci prosadil Eden Hazard, který balon usměrnil za Vaclíkova záda neskutečnou dělovkou.
22:56 Obrovská šance Sparty! Václav Kadlec z dobré pozice vypálil, ale nemířil přesně. Branku minul.
22:53 KONEC! Plzeň poráží Neapol 2:0 a postupuje do osmifinále Evropské ligy!
22:51 Plzeňské tribuny slaví postup, sparťanští fanoušci jsou na Stamford Bridge hodně nervózní. Zbývají poslední minutky do konce normální hrací doby. Inkasovat v této chvíli by bylo pro Spartu smrtící. Tlaku Chelsea však zatím odolává.
22:45 Deset minut zbývá Spartě do konce základní hrací doby! Pokud vedení 1:0 udrží, bude se utkání s Chelsea prodlužovat.
22:43 Plzeň nastřelila břevno! Blízko k další brance byl pravý bek Viktoriánů Řezník, ale orazítkoval jen brankovou konstrukci.
22:34 PLZEŇ - NEAPOL 2:0! Stanislav Tecl parádní technickou střelou dává definitivní pojistku plzeňskému postupu. V odvetě se tak trefují obě zimní posily Viktorie.
22:30 Marek Matějovský napřáhl ke střele a Čechovu branku minul o půl metru. Chelsea, pokud chce posílit útok, má na lavičce jen tyto tři hráče do ofenzivy: Hazard, Marin, Benayoun. První jmenovaný už je připraven u postranní čáry.
22:17 Další úžasný zákrok Vaclíka! Fernando Torres se dostal do brejku, ale jeho pokus o lob sparťanský gólman vystihl. Sparta stále vede.
Fernando Torres zakončuje před Tomášem Vaclíkem, jeho střela skončila nad brankou SpartyFoto Reuters
22:12 Chelsea nastřelila tyč! A Sparta si odfrkla. Brazilec Ramires se po přihrávce Oscara řítil na branku Sparty. Do jeho střely ale vložil včas nohu Hybš a balon skončil na tyči. 
Jan Kovařík se raduje z gólu do sítě NeapoleFoto ČTK
22:11 PLZEŇ - NEAPOL 1:0! Kovařík propálil levačkou brankáře Neapole a posílá domácí tým do vedení, které o další kus přibližuje Plzeň do dalšího kola Evropské ligy.
22:10 A už se hraje i na Stamford Bridge.
22:09 Chelsea se v kabině zdržela, zatímco sparťané už jsou dávno na ploše připraveni zahájit druhou půli. Manažer Rafa Benítez zjevně svým ovečkám "něco" vysvětloval.
22:09 Podruhé parádní spolupráce Horváth - Bakoš. Centr plzeňského kapitána hlavičkoval Bakoš těsně nad branku. To byla největší gólovka zápasu!
22:07 V Plzni začal druhý poločas, Viktoria nastoupila beze změn.
David Lafata se raduje z gólu do sítě ChelseaFoto AP Photo
21:53 Také sudí v Londýně písknutím oznamuje konec první půle. Sparta překvapivě vede nad Chelsea 1:0. Ale zaslouženě!
21:51 První poločas v Plzni skončil. Viktoria hraje s Neapolí 0:0. "Plzeň si zatím v klidu kráčí za postupem. Trenér Vrba ale pravděpodobně v šatně úplně spokojený nebude, tým umí předvádět lepší fotbal. Nutné je ale zdůraznit, že Neapol je velmi kvalitní celek, což se na hřišti projevuje," hodnotí přímo ze stadionu redaktor iSport.cz Jonáš Bartoš.
21:50 VIDEO – GÓL SPARTY. Bombarďák David Lafata začal úřadovat v rudém dresu Sparty. Střelecké konto v soutěžních zápasech si otevřel v odvetě 2. kola Evropské ligy, kdy Letenští šokovali Stamford Bridge. Na půdě Chelsea se dostali v 17. minutě do vedení. A byla to paráda, které museli zatleskat i fanoušci, kteří drží palce londýnskému týmu. Lafata tak vymazal manko, které nabrali Pražané v prvním duelu na Letné. Více ZDE 
21:46 Tomáš Vaclík perfektním zákrokem podržel Spartu! Reflexivně vyrazil pokus Španěla Maty, který se efektně probojoval do vápna letenského týmu. 
21:35 Obrana Chelsea je zoufalá, Sparta jí neustále zatápí. Přikrylovu střelu likvidoval skvělým zákrokem Petr Čech!
21:32 Plzeň mohla jít už poněkolikáté do vedení, jenže Horváthův centr z levé strany nedokázal Bakoš v těžké pozici usměrnit mezi tři ryče. Ve Štruncových sadech to jen zahučelo...
21:23 CHELSEA - SPARTA 0:1! NEUVĚŘITELNÉ! Sparta se v Londýně dostává po brance Davida Lafaty do vedení! Akci načal přesnou kolmicí Marek Matějovský, vynikající práci odvedl ve vápně Chelsea Václav Kadlec, který našel Davida Lafatu a ten pokořil Petra Čecha. Za tohoto stavu by šlo utkání do prodloužení.
21:18 První gól v zápasech Evropské ligy hraných od 21:05 dalo Levante na stadionu Olympiakosu Pireus. V 9. minutě vede 1:0.
21:16 Úvodní minuty přinesly obrovský tlak Plzně. Aktivní je zejména Rajtoral po pravé straně, který rychlými průniky dělá italským obráncům problémy.
21:10 Sparta přežila první závar. Španělský útočník Fernando Torres jen těsně minul Vaclíkovu branku.
21:07 Plzeň měla hned v úvodu zápasu gólovou šanci. Kovařík hledal před prázdnou brankou Bakoše, ale přihrávka k němu nakonec nedorazila.
21:05 JDE SE NA TO! OBĚ UTKÁNÍ ZAČALA!
21:03 Hráči už nastupují na trávník. Plzeňský kotel za brankou vymyslel zajímavé choreo. Při úvodním hvizdu zvedli fanoušci na protilehlé tribuně od hlavní nad hlavu bílé papírky symbolizující nápis Viktoria.
21:00 Plzeňský stadion je narvaný k prasknutí. Plný je i sektor neapolských fanoušků, kteří přijeli z Itálie v hojném počtu.
20:59 Plzeň má po výsledku 3:0 z Neapole skvěle nakročeno k postupu do dalšího pohárového kola. Naposledy se mezi 16 nejlepších týmů z českých zástupců (ale v Lize mistrů) dostala Sparta v roce 2004 (vypadla s AC Milán po výsledcích 0:0, 1:4).
20:21 Také v Plzni je vše nachystáno. Ve 21:05 to vypukne!
V Plzni je vše připraveno pro zápas!Foto facebook.com/fcviktoria.cz
 
20:20 Sparta zveřejnila na svém facebooku fotografii přímo z kabiny. Hráči odpočítávají poslední minuty do zápasu!
Sparťané odpočítávají poslední minuty do zápasu!Foto facebook.com/ACSpartaPraha
 
20:13 Trenéři Sparty a Viktorie Plzeň odhalili základní sestavy pro odvetné zápasy Evropské ligy s Chelsea, respektive Neapolí. Západočeši vítěznou sestavu z prvního duelu nemění a na hrot útoku znovu nasazují Marka Bakoše, naopak Letenští po změnách sáhli. Na pravém křídle nastoupí Přikryl, pozici podhrotového útočníka obsadí Kadlec. Více ZDE
19:54 Záhy je venku také sestava Sparty, které oproti prvnímu duelu pošle do hry Přikryla a Kadlece: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Holek, Hybš - Přikryl, Vácha, Matějovský, Krejčí - Kadlec - Lafata.
19:52 Trenér plzeňských fotbalistů zveřejnil sestavu pro odvetný duel s Neapolí: Kozáčik - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral, Kolář, Kovařík - Bakoš. 
19:48 Podle zákulisních informací se John Terry objeví znovu v základní sestavě Chelsea. Jen na lavičku poputuje Ashley Cole.

19:26 Dvě hodiny před zápasem se v centru Plzně procházely hloučky fanoušků Neapole. Italští příznivci před duelem s Viktorií houfně mířili do místních restaurací, aby se zahřáli před večerní bitvou. Žádné davy ale městem netáhly, k obávaným nepokojům zatím nedošlo.

19:14 Hodně štěstí přeje fotbalistům Sparty i Plzně český záložník Jiří Kladrubský.

18:43 Reprezentant Václav Pilař popřál fotbalistům Plzně hezký (a určitě i postupový) večer...


Tomáš Pekhart dnes upřednostní v televizi svůj bývalý klub Spartu, tedy pokud zjistí, na kterém kanálu zápas vysílají. 

18:22 Aktuální snímek pořízený na stadionu Stamford Bridge v Londýně zveřejnila Chelsea na svém twitterovém účtu.

18:11 Za necelé tři hodiny půjdou fotbalisté v Plzni tímto tunelem na hřiště, jak poznamenává zpravodaj serveru UEFA.com.

18:02 Fotbalisté Viktorie Plzeň se na facebooku pochlubili, že jim od rána chodí povzbuzující vzkazy z celého světa, např. z San Francisca, Pekingu nebo Soulu.
17:38 Jen tři góly chybí Franku Lampardovi k tomu, aby v historické tabulce střelců Chelsea dotáhl prvního Bobbyho Tamblinga. Dnes večer se v zápase Evropské ligy proti Spartě ale rekordu nepřiblíží – nebude totiž hrát. Více ZDE
17:06 Sparťanský kouč Vítězslav Lavička výrazně stoupl v očích Rafaela Beníteze. Manažer Chelsea před dnešní odvetou řekl, že v úvodním zápase Evropské ligy odvedl dobrou práci. „A přestože jsme v Praze zvítězili 1:0, dnes večer nás nečeká jednoduché utkání,“ prohlásil Benítez. Více ZDE

15:46 SOLD OUT! Oficiální web Chelsea hlásí, že stadion Stamford Bridge bude při večerním zápase s pražskou Spartou vyprodaný. 

15:13 Stanislav Tecl a David Limberský odpočívají po dopoledním rozcvičení před odvetou s Neapolí

Stanislav Tecl (vepředu) a David Limberský odpočívají před zápasem Evropské ligy s NeapolíFoto Facebook

13:39 Nehledí na drtivou porážku z Neapole, nemyslí na italskou ligu, kde se svým týmem usiluje o titul. Trenér Walter Mazzarri přivezl do Plzně, až na nemocného Marka Hamšíka, kompletní mužstvo, včetně superstřelce Edinsona Cavaniho. „Připravuji tým tak, jako bychom vyhráli první zápas 1:0,“ uvedl kouč. Více ZDE
12:30 Po rozcvičení a krátké pauze se fotbalisté Plzně vydají na lehký oběd.
12:18 Pravděpodobné sestavy Plzně a Neapole podle deníku Sport.
Jak asi nastoupí Plzeň a Neapol?Foto iSport.cz
12:15 Pravděpodobné sestavy Sparty a Chelsea před jejich vzájemným duelem podle deníku Sport. Britský list The Sun ovšem nabízí trochu odlišnou jedenáctku Chelsea, tu sparťanskou nenabízí vůbec: Čech - Azpilicueta, Cahill, Terry, Bertrand - Mikel, Luiz - Ramires, Hazard, Moses - Torres.
Jak asi nastoupí Sparta a Chelsea?Foto iSport.cz
11:54 Britské noviny zápas Sparty s Chelsea příliš neřeší, zajímají se spíš o víkendový duel "blues" proti Manchesteru City. Více ZDE»
VIDEO: Mrkněte, jak včera trénovala Sparta na Stamford Bridge. Více &feature=player_embedded" target="_blank">ZDE »
10:12 Trenér Plzně Pavel Vrba na středeční tiskové konferenci odmítl prozradit, koho pošle do základní sestavy proti Neapoli. Podle informací serveru iSport.cz by ale složení týmu mělo být stejné jako v prvním zápase v Itálii. To by znamenalo, že na hrotu dostane přednost zkušený Marek Bakoš, na lavičce začne zimní posila Stanislav Tecl.
09:15 Do duelů Chelsea se Spartou a Neapole s Plzní zbývá necelých dvanáct hodin. Včera večer se týmy připravovali na předzápasových trénincích, trenéři mluvili na tisakových konferencích. „Viktoria se mi líbí celkově a smekám před prací, kterou předvádí trenér. Nejsem zvyklý mluvit o jednotlivých hráčích, ale o celém týmu. Viktoria se mi líbí jako celek," pochválil západočeský tým kouč Neapole Walter Mazzarri.
STŘEDA 20. ÚNORA
20:30 Podívejte se na fotky a videa z tréninků Plzně a Neapole »
Domácí fotbalisté budou mít výhodu zaplněného hledištěFoto Jaroslav Legner (Sport)
19:45 Uhájit skvělý tříbrankový náskok zní velice lákavě. Ale fanoušci Plzně se alespoň podle slov kapitána Pavla Horvátha nudy bát nemusí. "Bránit 90 minut ani nejsme schopní, teda až na zápas proti Barceloně. Takže budeme chtít i útočit a fanoušci si přijdou na své."
18:59 Těžký úkol, nikoliv však nemožný. "Bylo by špatné mít v hlavě, že na Chelsea můžou uspět jen giganti," prohlásil sparťanský špílmachr Marek Matějovský před londýnským duelem.
18:02 Plzeňský kouč Pavel Vrba na středeční tiskové konferenci vtipkoval. "Chtěl bych, aby Cavani hrál za nás," pobavil přítomné novináře. Ale přišla řeč i na vážnější témata. "Neapol nestojí jen na Cavanim s Hamšíkem, vůbec není důvod k nějaké oslavě, čeká nás velice těžký zápas."
14:46 Hvězdný záložník Chelsea Frank Lampard nenastoupí ve čtvrteční odvetě 2. kola Evropské ligy proti Spartě. Kouč Rafael Benítez ho nechá odpočívat. Více ZDE.
14:29 Fotbalisté Sparty už přistáli v Londýně, začala tak invaze Letenských do britské metropole. Za týmem přijede na Stamford Bridge 3000 fanoušků! Více ZDE
12:38 Sparťané už jsou v Anglii. Před malou chvilkou přistáli na letišti a nyní se autobusem vydají do hotelu.
10:17 Fotbalisté Neapole se budou muset ve čtvrteční odvetě 2. kola Evropské ligy v Plzni obejít bez Marka Hamšíka. Slovenský záložník má chřipku. 
9:44 Trenér Sparty Vítězslav Lavička hlásí problém. S týmem neodcestuje do Londýna klíčový záložník Josef Hušbauer, který onemocněl. 
8:30 Fotbalisté Sparty se scházejí na ruzyňském letišti, odkud se vydají k odvetnému zápasu s Chelsea do Londýna.
ÚTERÝ 19. ÚNORA
20:15 Policie považuje čtvrteční odvetu Evropské ligy mezi fotbalisty Viktorie Plzeň a SSC Neapol za vysoce rizikový zápas. Očekává 300 až 350 italských fanoušků, přijala kvůli tomu rozsáhlá mimořádná opatření. Nasazeni budou mj. těžkooděnci, policisté na koních i se psy a další příslušníci, situaci bude monitorovat i vrtulník. Do terénu půjdou také desítky strážníků, ti fanoušky vyzvou, aby si nezakrývali obličej.
16:05 Viktoriáni se těší na domácí atmosféru. Obrovský zájem fanoušků a to nejen z České republiky potvrzuje i Marián Čišovský. „Měl jsem pár lístků i pro lidi z Humenného, odkud pocházím. A to je něco přes tisíc kilometrů od Plzně. Takže zájem je i na Slovensku enormní,“ uvedl na facebooku stoper Plzně.
13:25 Na fotbalisty Viktorie Plzeň čekala v kabině po dopoledním tréninku, během kterého neustále sněžilo, "vitamínová bomba" v podobě čerstvého ovoce. Snímek zveřejnil klub na svém facebooku.
Ovoce pro fotbalisty Plzně po tréninku na sněhu...Foto facebook.com/fcviktoria.cz
12:56 Městská policie v Plzni nahněvala tisíce fanoušků, kteří chtějí navštívit čtvrteční duel Evropské ligy s Neapolí. Každému divákovi na stadionu nařizuje, aby si během zápasu nezakrýval tvář kvůli identifikaci. Pokud tento předpis někdo poruší, hrozí mu pokuta deset tisíc korun! Více ZDE

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud