Květoslav Šimek
15. října 2015 • 12:15

Demolition Man! Bohačík smečí utrhnul obroučku a zrušil zápas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Petr Bohačík (30 let) po návratu z Pardubic do NH Ostrava řádí. V prvním kole Kooperativy NBL pomohl dvaceti body Nové huti senzačně zdemolovat silný Prostějov (67:60), ve druhém kole s Ústím rovnou zdemoloval celý koš. Na konci třetí čtvrtiny (Ostrava vedla 63:54) Bohačík zasmečoval a rozlomil šrouby přidržující obroučku. Závada nešla opravit, sudí museli zápas předčasně ukončit. Zápas se bude opakovat od začátku 25. listopadu.



„Petr teď hodně pracuje na baráku, evidentně má ze stavby hodně síly,“ smál se Bohačíkův švagr Marek Mužík, sám bývalý basketbalista. „Kdepak, síly mám pořád stejně,“ reagoval pobaveně Bohačík.

Opavský rodák, který začínal v basketbalovém klubu Gymnázium Hladnov, je kus chlapa. Měří 205 centimetrů, váží 104 kilogramy. „Ale nemám sto dvacet kilo, tohle se mohlo stát každému. Asi únava materiálu,“ krčil rameny Bohačík. „Nic podobného jsem v životě nezažil, aby obroučka takhle praskla. Když byl třeba s deskou po nějaké smeči problém, vždycky se to dalo nějak opravit... Teď ne.“

Tuhle smeč ostravského Petra Bohačíka obroučka nevydržela
Tuhle smeč ostravského Petra Bohačíka obroučka nevydržela

Bohačík se na koš efektně zavěsil před koncem třetí čtvrtiny. Chtěl pobavit diváky. „Jenže jsem hned cítil, že tam něco ruplo,“ popisuje. „Radši jsem se pustil dřív, i když jsem ještě nebyl dotočený. Naštěstí jsem dopad zvládnul a nic se mi nestalo.“

Technická četa v hale po havárii jen bezmocně krčila rameny. Rozlomené šrouby nešlo vyměnit, musely by se přivařit nové. Což narychlo zařídit nešlo. Sudí museli zápas ukončit. O dalším osudu rozhodovala komise Kooperativy NBL. Byly dvě možnosti: buď zápas opakovat celý znovu od začátku v náhradním termínu, nebo uznat za výsledek odehrané skóre 63:54. Šéfové soutěže nakonec rozhodli o opakování zápasu v náhradním termínu 25. listopadu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud