2. ledna 2014 • 15:05

Legendární Niki Lauda: Teď už může Schumacherovi pomoci jen Bůh...

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám prožil strašlivou nehodu. I úděsné chvíle v nemocnici, kde poté bojoval o přežití. Niki Lauda ve svém boji zvítězil, legenda formule 1 se nyní modlí, aby měl šťastný konec i příběh dalšího slavného pilota. "Věřím, že někdo tam nahoře vše sleduje a pomáhá," říká o léčbě Michaela Schumachera, který po pádu na lyžích a dvou operacích hematomů na mozku leží v umělém spánku.



Před osmatřiceti lety jeho vůz skončil v plamenech. Ty mu sežehly tvář, kouř a výpary poškodily plíce, následně upadl do kómatu. Po šesti týdnech se Niki Lauda k neuvěření všech vrátil k závodění. Podobný zázrak bude podle slavného Rakušana potřebovat i Michael Schumacher, který se vážně zranil při lyžování ve francouzském Méribelu.

"Teď už Michaelovi může pomoci jen Bůh," prohlásil legendární pilot v rozhovoru pro čtvrteční vydání německého týdeníku Die Zeit. "To on rozhoduje o věcech, kterým my nerozumíme."

"Sám nedokážu vysvětlit, že se mu během jeho kariéry ve formuli nic vážného nestalo. Ale zraní se při lyžování se synem a přáteli," řekl Lauda. Schumacher za jednadvacet let v kokpitu hned několikrát havaroval, vážnější následky v podobě zlomené nohy však léčil jen jednou po GP Velké Británie v roce 1999.

Po pádu při lyžování ve francouzských Alpách je však čtyřiačtyřicetiletý Němec v kritickém stavu. Kvůli krvácení do mozku prodělal už dvě operace a je udržován v umělém spánku.

"Věřím, že někdo tam nahoře vše sleduje a pomáhá," uzavřel Lauda, kterého se Schumacherem spojuje vedle vážné nehody i hvězdná kariéra závodníka a úspěšné angažmá ve stáji Ferrari.

Snad se splní přání sportovců i fanoušků po celém světě a Schumacherův příběh se tomu Laudovu co nejdříve připodobní i svým šťastným koncem.

Lékaři v Grenoblu informují o zdravotním stavu Michaela Schumachera
Lékaři v Grenoblu informují o zdravotním stavu Michaela Schumachera

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud