2. ledna 2014 • 04:57

Schumacherova žena: Michael miluje rodinu. Sliboval, že nebude riskovat

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá svůj nejtěžší závod v životě. Michael Schumacher bojuje po nedělní nehodě na lyžích o život v nemocnici v Grenoblu. Za uzdravení legendy formule 1 se modlí celý sportovní svět. Nejtěžší chvíle však prožívají Schumacherovi nejbližší – žena Corinna a jeho dvě děti.



Před časem se čtyřiačtyřicetiletá manželka sportovní legendy rozpovídala pro zahraniční média o společném životě s Michaelem Schumacherem. V kontextu s nešťastnou událostí na svahu zní dnes její slova hodně mrazivě.

„Michael vždycky přesně ví, co dělá. On prostě miluje výzvy a já tomu naprosto rozumím,“ vyjádřila se o ne vždy bezpečném životnímu stylu svého muže.

Přesto ani jí se nevyhnuly obavy o bezpečí sedminásobného mistra světa. Řada amuletů, které měl Schumacher u sebe, o tom jasně vypovídá.

Od své šestnáctileté dcery Giny-Marie měl pro štěstí hřeben, bez kterého se nikdy do závodu nevydal. Ochrannou ruku nad německým závodníkem držel i čtrnáctiletý syn Mick, který mu daroval zlatý křížek. “Mick jednou ten křížek viděl, kdy jsme byli na dovolené. Moc se mu líbil, tak se rozhodl, že to tatínkovi koupí pro štěstí. Bylo to před jeho posledním závodem za Ferrari v roce 2006,“ říkala Corinna.

Všechny tyto talismany chránily legendu sportovního světa po celý dosavadní život. Až do osudné prosincové neděle.

Vítěz 91 Velkých cen je znám svým vřelým vztahem k rodině. Se svou ženou se seznámil v roce 1991 krátce poté, kdy se rozešla s velkým Schumacherovým soupeřem Heinzem-Haraldem Frentzenem.

„Vím, že život po mém boku není jednoduchý, je těžké adaptovat se na můj styl života,“ prohlásil před časem Schumi.

“Michaelova vášeň pro závody je obrovská. Není ani možné, aby všech úspěchů dosáhl bez absolutního zanícení. Právě to nadšení, to je přesně ta věc, která ho dělá tím, kým je,“ pokračovala Schumacherova žena.

V roce 2009 měl Schumacher nehodu na kole, po které málem skončil na vozíku. „Řekl mi, že mě miluje a že už nebude tolik riskovat. Naše manželství je bez větších problémů. Máme stejné názory na život, víme, jak ho chceme prožit,“ vzpomínala Corinna.

Zdravotní stav Michaela Schumachera zůstává po nedělní nehodě nadále kritický. Pilot je sice ve stabilizovaném stavu, důvod k optimismu by byl však dle lékařů předčasný.

Schumacherova manažerka Sabine Kehmová dnes novinářům řekla, že od úterý se nic nezměnilo. "To je pro tuto chvíli dobrá zpráva. Ale Michaelovo zranění je vážné," uvedla Kehmová před nemocnicí v Grenoblu.

Fanoušci Ferrari před nemocniní v Grenoblu, kde bojuje o život Michael Schumacher
Fanoušci Ferrari před nemocniní v Grenoblu, kde bojuje o život Michael Schumacher

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud