29. prosince 2013 • 15:40

Vážné zranění Schumachera: Při lyžování narazil hlavou do skály

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedminásobný mistr světa v závodech vozů formule 1 Michael Schumacher se ve Francii zranil při lyžování. Uvedly to francouzské rozhlasové stanice. Do nemocnice v Moutiers ho při vědomí dopravil vrtulník, bližší informace o jeho stavu zatím nejsou známy.



Schumacher se v Méribelu ve francouzských Alpách zranil pět dnů před 45. narozeninami. "Při jízdě mimo upravenou sjezdovku podle svých slov narazil do skály. Měl helmu," uvedl Christophe Gernignon-Lecomte, ředitel areálu v Méribelu.

Po nehodě byl Schumacher při vědomí a komunikoval se záchranáři. "Byl v šoku, trochu otřesený, ale při vědomí. Zřejmě utrpěl otřes mozku, ale ne silný," dodal Gernignon-Lecomte.

Po transportu do nemocnice v Moutiers byl podle francouzských médií následně převezen do Grenoblu. Schumacherova manažerka Sabine Kehmová nehodu potvrdila a dodala, že nebude o jeho zdravotním stavu poskytovat žádné informace.

Schumacher neskončil v nemocnici mimo svět formule 1 poprvé, za sebou má několik havárií na motorce. Jeho nejtěžší úraz z F1 se datuje do roku 1999, kdy v Silverstoneu utrpěl zlomeninu lýtkové a holenní kosti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud