24. září 2012 • 09:51

S Hulkem je v Zenitu peklo: Hádky o peníze, hvězdy končí v béčku!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V ruském Zenitu Petrohrad to vře. Klub, který si v létě pustil žilou a utratil sto milionů dolarů, tedy skoro dvě miliardy korun za posily, poslal ruské reprezentanty Igora Denisova a Alexandra Keržakova do rezervy. Denisov si podle klubových šéfů začal diktovat nesmyslné finanční podmínky při jednání o nové smlouvě a Keržakov jej v jeho postoji podpořil. Vedení je proto uklidilo do béčka.



„Záložník Denisov podmiňoval svůj start proti Samaře ultimativním požadavkem, kdy chtěl vylepšit současný kontrakt. Ten má v klubu až do roku 2015. Požadoval víc peněz,“ uvádí se v prohlášení Zenitu.

„Klub přitom cítí, že jeho požadavky nemají reálné základy, protože už nyní patří mezi nejlépe placené hráče ligy a jeho mzda je srovnatelná s platem ve špičkových evropských klubech,“ zveřejnil Zenit na svých internetových stránkách.

Vedení petrohradského týmu nabídlo hráči prodloužení smlouvy o dva roky za stávajících podmínek, to ale hráč odmítl. Denisova měl podpořit i další ruský reprezentant Keržakov. Vedení Zenitu jej proto poslalo kvůli nevhodnému chování do rezervy. Zpráva neuvádí, jak dlouho by tam hvězdy mohly zůstat.

Denisovovi zřejmě zamotaly hlavu drahé letní nákupy. Za příchody útočníka Hulka a záložníka Axela Witsela vysázel klub na konci přestupního období přes 100 milionů dolarů, tedy skoro dvě miliardy korun. Proto si ruský záložník usmyslel, že by chtěl vydělávat víc a dával klubovým šéfům ultimáta.

„Je pravda, že situace je trochu nestabilní, protože někteří hráči vytvářejí problémy,“ komentoval situaci stroze trenér Luciano Spalletti.

Nad situací ale mávnout rukou nemůže, protože Zenit výsledkově tápe. Od příchodu drahých posil Petrohrad ještě nevyhrál. Doma prohrál 0:2 s Terekem Groznyj, v Lize mistrů překvapivě podlehl Málaze 0:3 a naposledy v lize v sobotu remizoval 2:2 se Samarou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud